Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek – ilyen károkat okozott a vihar

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek – ilyen károkat okozott a vihar

Helyi Hírek

Kidőlt fák, leszakadt vezetékek – ilyen károkat okozott a vihar

Helyi Hírek

Promotions 14:50

A keddi nap folyamán a viharos szél következtében többször is riasztották az országban tűzoltókat. Legtöbb esetben úttestre, kerítésre, háztetőkre dőlt fák, leszakadt vezetékek okoztak problémát.

A keddi nap folyamán a viharos szél több helyen komoly károkat okozott. Egyúttal megdőlt meg az országos szélrekord is: a János-hegyen 124 kilométeres széllökést is mért az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőegysége. A tűzoltókat az orkán erejű szél miatt többször riasztották. A Katasztrófavédelem jelentése szerint pontosan 654 esetben.

A leginkább érintett régió az Észak-Dunántúl volt. Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében kelletkeztek komolyabb károk, de Pest megyében és Budapesten is akadtak problémák.

A viharos szél nagy pusztítást végeztt. Több helyen kidőlt fák, leszakadt vezetékek rongáltak meg autókat, kerítéseket, oszlopokat és vezetékeket. De olyan is előfordult, hogy vakolatdarabokat sodort le a házak homlokzatáról. A Magyar Távirati Iroda úgy értesült, hogy

Szigligeten mintegy 100 négyzetméteren felgyulladt a nádas, Veszprémben egy óvoda tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

A vihar okozta károk összegzéséből az is kiderül, hogy három épület károsodott olyan mértékben, hogy az ott élők ideiglenes elhelyezéséről gondoskodni kellett. Ráadásul a szél miatt négy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával, egy embert pedig mérgezéssel szállítottak a mentők kórházba.

Borítókép: MTI/Mónus Márton