Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az ország néhány részén hatalmas szélviharral kell szembenéznünk

Az ország néhány részén hatalmas szélviharral kell szembenéznünk

Helyi Hírek

Az ország néhány részén hatalmas szélviharral kell szembenéznünk

Helyi Hírek

Promotions - 2020.02.03. 17:11

Ciklon vonul át a Kárpát-medence felett, amely hatására borngós, csapadékos, legfőképp szeles idő várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Hétfő éjszaka a kevésbé felhős részeken is megvastagszik a felhőzet és nyugat, északnyugat felől egyre többfelé elered az eső.

Kedden erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felére nyugaton kissé elvékonyodik a felhőtakaró. Sokfelé kell csapadékra számítanunk, amely döntően eső formájában hull, de délután havas eső, a hegyekben havazás is lehet, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

A kedd délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet felé tolódik, ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is eshet.

Az erős nyugati, délnyugati szél hétfő éjszaka kissé mérséklődik, de kedden kezdetben újra megerősödik a Dunántúlon, majd a délelőtt folyamán hamar északnyugatira fordul és még tovább erősödik. Nagy területen lesz viharos erejű az északnyugati szél, kiemelten a Dunántúlon, a hegyvidéki részeken, majd estétől már a Bodrogközben is előfordulhatnak 90 km/h-t meghaladó széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP/Josep Lago.