promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ország néhány részén hatalmas szélviharral kell szembenéznünk
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP/Josep Lago.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ciklon vonul át a Kárpát-medence felett, amely hatására borngós, csapadékos, legfőképp szeles idő várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Hétfő éjszaka a kevésbé felhős részeken is megvastagszik a felhőzet és nyugat, északnyugat felől egyre többfelé elered az eső.

Kedden erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felére nyugaton kissé elvékonyodik a felhőtakaró. Sokfelé kell csapadékra számítanunk, amely döntően eső formájában hull, de délután havas eső, a hegyekben havazás is lehet, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

A kedd délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet felé tolódik, ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is eshet.

Az erős nyugati, délnyugati szél hétfő éjszaka kissé mérséklődik, de kedden kezdetben újra megerősödik a Dunántúlon, majd a délelőtt folyamán hamar északnyugatira fordul és még tovább erősödik. Nagy területen lesz viharos erejű az északnyugati szél, kiemelten a Dunántúlon, a hegyvidéki részeken, majd estétől már a Bodrogközben is előfordulhatnak 90 km/h-t meghaladó széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

[[video]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás