promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdőlt a melegrekord, és erre készülhetünk a hétvégén is
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Január utolsó napján megdőlt a napi melegrekord, és erre jó esély van vasárnap is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. Honlapjukon pedig a következőket írták: tartós nyugati, délnyugati áramlás alakult ugyanis ki Közép-Európa fölött, és ezzel az erős délnyugati széllel kifejezetten enyhe, sőt már-már meleg levegő érkezik hazánk fölé. A tavaszias idő azonban csak átmeneti lesz, kedden markáns hidegfront érkezik csapadékkal, és jelentős lehűléssel.

Azt írták: fél háromkor Drávaszabolcsban 16,7 fokot mért az automata mérőműszer, így ezzel megdőlt az 1965-ben Homokszentgyörgyön regisztrált napi csúcs. A szomszédos Kémesen is 16,5 fokot mértek, de a rekord Drávaszabolcsé.

A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén néhány hegyvidéki és közvetlenül a Balaton partján lévő mérőállomást leszámítva mindenütt 11 fok fölé melegedett a levegő a délután folyamán. Érdekességként azt is megjegyezték, hogy az északkeleti határvidéken a rekordhoz képest nagyjából 14 fokkal volt hidegebb.

Az előrejelzés szerint a hétvégén, február első napjaiban is enyhe lesz az idő. Többfelé 15 Celsius-fok körül alakulnak majd a maximumok.

Szombati időjárás

Péntek délután egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, éjszaka a Dunántúl déli és nyugati vidékein már többnyire gyengén felhős lesz az ég. Eleinte az ország északkeleti felén még elszórtan számítani lehet gyenge esőre, záporra, az esti óráktól azonban mindenütt csökken a csapadékhajlam.

Szombaton az északkeleti határvidéken tartósan felhős körzetek is maradhatnak, másutt napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az északi, északnyugati tájakon néhol már előfordulhat eső, záporeső.

Hajnalban a szélvédett északkeleti vidékeken ködfoltok képződhetnek.

A nyugati, délnyugati szelet estig az északi megyékben, szombaton elsősorban a déli, délnyugati tájakon kísérhetik erős, kezdetben helyenként viharos lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az északkeleti határvidék közelében 5 és 9, másutt 10 és 18 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás