promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Stádium-díj: középpontban a nemzetépítés és a keresztény értékrend
Borítókép:  Promotions Media
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ebben az évben is lehet pályázni a Kárpát-medencei magyar középiskolásokat megszólító Stádium-díjra. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap által létrehozott elismerés célja összefogni az összmagyarság diáktársadalmát, elősegíteni a közös nemzetépítés melletti elköteleződést.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap által létrehozott Stádium-díj fontos üzenettel és jelentőséggel bír. A cél a Kárpát-medencében levő magyar középiskolák diákságának nemzeti és keresztény értékrendjének megszólítása. A Széchenyi István szellemi és erkölcsi hagyatékát szimbolizáló elismerése a társadalom legkiválóbbjai körében adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

Mindkét partner kifejezetten szeretné

összefogni az összmagyarság diáktársadalmát, elősegíteni a közös nemzetépítés melletti elköteleződést.

A 2020-as díj sajtótájékoztatóján dr. Fazekas István, a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap főszerkesztője bejelentette, hogy a jövőben a magyar fiatalság nemzeti folyóirataként fog megjelenni a lap. Mint azt Fazekas az eseményen kiemelte: fontos, hogy legyen egy olyan terepe a magyar ifjúságnak, ahol meg tud szólalni. Egyúttal jelezte, hogy mértékadóként tekintenek a Széchenyi István által vallott eszmékre.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke, Széchenyi Tímea elárulta a díjjal az alapítók 2400 magyarországi és 300 határon túli tanintézményt szólítanak meg évente.

A Stádium-díj fővédnökei: Prof. Dr. Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és Gróf Széchenyi Géza, Gróf Széchenyi István dédunokája.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás