Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

El nem felejteni, új vasúti menetrend lép érvénybe

El nem felejteni, új vasúti menetrend lép érvénybe

Helyi Hírek

El nem felejteni, új vasúti menetrend lép érvénybe

Helyi Hírek

TK 21:21

December 15-én, vasárnap lép életbe a személyvonatok 2019-2020-as menetrendje – közölte a MÁV-Start Zrt., a MÁV vasúti személyszállítással foglalkozó leányvállalata.

Az új vasúti menetrend számos változást hoz az utasok számára, bővíti a választható vonatok számát és minőségét, figyelembe veszi az utazási szokásokat és javítja a szolgáltatási színvonalat – áll a társaság közleményben.

A legfontosabb változásokat pontokba szedtük:

  • Zalaegerszegre InterCity vonattal lehet majd eljutni: Göcsej InterCity néven kétóránként, napi hét pár vonat közlekedik gyorsvonati kocsikkal kiegészítve Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Zalaegerszeg között, amelynek köszönhetően 17-34 perccel csökken a menetidő. Budapest és Szombathely között is kétóránként közlekednek majd a Bakony IC vonatok.
  • megvalósul Győr és térségének közvetlen vasúti összeköttetése a Balatonnal: a Győr-Celldömölk-Keszthely-Balatonszentgyörgy viszonylatban kétóránként napi hét pár InterRégió vonat fog közlekedni.
  • rövidebb lesz a pécsi InterCity-k menetideje, Budapest és Kaposvár között változik az IC vonatok közlekedése.
  • Budapest és Szeged között vasárnaponként Televonat közlekedik, változik az InterCity-vonatok közlekedése és megállási rendje.
  • az esztergomi elővárosi vonalon napközben nagyobb lesz a vonatkínálat és egyenletesebb az eloszlásuk; Budapest és Piliscsaba között munkanapokon átlagosan 15 percenként fognak a vonatok közlekedni. A Budapest-Esztergom vonalon csúcsidőn kívül is sűrűn, ütemesen 30 percenként közlekednek majd a vonatok.
  • a váci zónázó vonatok közlekedését kiterjesztik a reggeli és az esti órákra, ennek eredményeként tovább nő a kínálat.
  • a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vonalszakasz villamosításának eredményeként az eljutási idő Miskolc és Sátoraljaújhely között átlagosan 5 perccel csökken, míg a leggyorsabb eljutást biztosító Budapest-Sátoraljaújhely viszonylatú, pénteken illetve vasárnap közlekedő közvetlen IC vonatpár menetideje mintegy 35 perccel lesz rövidebb.
  • Szamos néven egy új vonatpár közvetlen vasúti összeköttetést teremt Szatmárnémeti és Budapest, illetve Bécs között.

Borítókép: mavcsoport.hu