promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar ifjúságtól – átadták a Stádium-díjakat
Borítókép:  Pap József
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Stádium-díj, mely kizárólag a magyar ifjúságé, gróf Széchenyi István szellemi kulturális és társadalmi felelősségvállalását hivatott tovább vinni, megörökíteni.

2018-ban alapította meg a Stádium-díjat közösen a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, valamint a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap, amelynek odaítéléséről a Kárpát-medencei magyar ifjúság dönthetett.

A magyar diákok március 15-ig, három kategóriában (közélet, tudomány, művészet) jelölhették azokat a személyeket, akiket a díjra méltónak tartottak. A szavazás szeptember 21. és október 5. között zajlott. Az ünnepélyes díjátadó ceremóniára november 15-én, pénteken került sor, vagyis gróf Széchenyi István Stádium című műve megjelenésének 136. évfordulóján.

„A Stádium-díj kizárólag a magyar ifjúság véleménye a hazáról, a kereszténységről, a jövőről. Amikor erről a Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díjról döntöttek a diákok, lényegében arról mondtak véleményt, hogy milyen értékeket tartanak igazán fontosnak. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi fiatalt láthatok a sorok között, és boldog vagyok, hogy ez által a program által nagyon sok fiatallal kerülünk kapcsolatba. Szeretnénk ezt a munkát jövőre is folytatni”

– fogalmazott Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A tizenöt napig tartó elektronikus szavazás végeredményeképpen, a kárpát-medencei magyarajkú középiskolások szavazatai alapján, a művészet kategóriában Orsós Krisztián néptáncos, a pécsi Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója vehette át a Stádium-díjat. A tudomány kategóriában Esztelecki Péter, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanára kapta a legtöbb szavazatot, a közélet kategória díját pedig Kubik József, a nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági Informatikai Szakgimnázium tanára kapta meg.  

                               [[stadium]]

A díjátadó végén a művészet kategória díjazottja, Orsós Krisztián adott elő egy cigánytáncot, majd Jánosi Dávid színművész magával ragadó és lehengerlő előadásában hallgathatta meg a közönség Fazekas István gróf Széchenyi Istvánról szóló monodrámáját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás