promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A másfél éves Zente megkapta a 700 milliós gyógyszert
Borítókép:  Facebook.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zente édesanyja Facebook-posztban jelentette be a nagy hírt.

Zente SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenved, annak is a legsúlyosabb formájában, az úgynevezett SMA I-es típusában. A rettegett betegség következtében a kicsik a kétéves kort sem érik meg, mert a légzőizmok is lebénulnak.

Ahogy korábban írtuk Zentén csak egy Zolgensma nevű készítmény segíthet: egy vírust juttatnak a szervezetben, amely „kijavítja” azt a génhibát, amit az SMA I-et okozza.

 

Zente édesanyja Facebook-posztban jelentette be, hogy a kisfiú megkapta az életmentő gyógyszert:

„Köszönöm a türelmeteket az elmúlt egy hét hírzárlata alatt!
Boldogan jelentem be, hogy Zente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában!
Egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el.
Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét. Bízom benne, hogy itt is minden a legnagyobb rendben lesz.
Mivel Zente számomra most (is) a legfontosabb ezért még néhány hétig nem tudok a facebokkal illetve az interjúmegkeresésekkel foglalkozni, de a kritikus időszak letelte után igyekszem rendelkezésre állni. Mindent megpróbáltam fénykép és videó formájában dokumentálni amennyire egy ilyen helyzetben lehetséges, illetve részletes beszámolót is fogok nektek írni mi hogyan történt.
Végezetül ismét szeretnék köszönetet mondani azoknak akik egy megosztással, utalással, rendezvénnyel, licitfelajánlással, ötlettel, szervezéssel segítettek! Imádkoztak, ránk gondoltak, és küldtek az energiát és a szeretetet! Valamint köszönöm mindenkinek aki a hazai beadással kapcsolatos kemény munkában részt vett ezzel elérve, hogy egy magyar kisfiú - zömében- magyarok által összegyűjtött adományból finanszírozott kezelése itthon válhatott valóra!”

Nem Zente az egyetlen, akinek szüksége van a gyógyszerre. Leventének még kevesebb ideje van arra, hogy összegyűljön a 700 millió forint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás