Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagyot változik az időjárás, ideje elővenni a pulóvereket

Nagyot változik az időjárás, ideje elővenni a pulóvereket

Helyi Hírek

Nagyot változik az időjárás, ideje elővenni a pulóvereket

Helyi Hírek

TK - 2019.08.27. 17:00

A legtöbb modellszámítás szerint jelentős lehűlés várható szeptember első hetében – írta kedden a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett kedden több-kevesebb, szerdán már általában sok napsütésre számíthatunk. Kedden késő estig főként a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti részein lehet helyenként zápor, zivatar, majd ezek a csapadékgócok az éjszaka közepére mindenütt megszűnnek.

Szerdán csapadék az ország döntő részén már nem lesz, de a nyugati megyékben és az Északi-középhegységben a délutáni órákban néhol futó zápor előfordulhat, zivatarra kicsi az esély. A délkeleti, déli szél napközben megélénkül. Hajnalra a Dunántúlon foltokban köd és rétegfelhőzet képződhet, de ezek szerdán napközben gyorsan feloszlanak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 30 és 35 fok között alakul.

Tizenöt fok

A meteorológusok véleménye szerint nagyjából egy hét múlva nagy váltás várható az időjárásban. Az eddigi, átlagosnál jóval melegebb (és egyre szárazabb) időszakot egy hűvösebb, sőt – nagy valószínűséggel – sokkal hűvösebb követheti. A lehűlés mértéke szeptember első hetében 5 és 15 Celsius-fok közötti lehet. Ötven számítógépes előrejelzésből mindössze egy tart ki amellett, hogy a nyárias időjárás kitart abban az időszakban is – olvasható előrejelzésükben.

Most viszont még marad a kánikula. Augusztus utolsó napjaiban is 30 fok körül alakulnak a maximumok.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP