promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Biztonságos-e átkelni a K-hídon?
Borítókép:  Supergirl lehet jobban jár, ha átrepül. - MTI Fotó/Balogh Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Leszakadni még semmiképpen nem fog a BKK ígérete szerint.

Az Ed Sheeran koncert igen csak beindította az embereket, és a lényeg az volt, hogy a brit énekes szépen hozta a közönséget Európa egyik legnagyobb fesztiváljának. Kellenek a Sheeran-féle teltházas napok, mert ezek termelik igazán vissza a büdzsét.

A koncert utáni tömeghisztériáról ide kattintva olvashattok, míg a kritikánkat ide kattintva éritek el a napról.

A szervezők lélekben készültek, hogy az emberek egyszerre fognak megindulni a koncert után, így szakaszosan kezdték el átengedni a csoportokat a hídon. Ez a teherbírás miatt is fontos volt, mert a híd már gyakorlatilag mozgott, és persze azért is, hogy a sok tízezer ember ne egyszerre akarjon felszállni a tömegközlekedési eszközökre.

Mi ugyebár a következő nap már mentünk a Franz Ferdinandra, és beszéltünk egy illetékessel, akinek olykor rá kell néznie a hídra, hogy az nem-e leng ki. Félelmetes, igaz? Amúgy mi a tömegnyomorból is kimaradtunk, mert még eleve koncerteztünk, plusz mindig hajnalok hajnalán indulunk haza, amikor a kutya sincs a hídon, plusz általában korán is érkezünk.

Azt tegyük hozzá, hogy az összekötő fenntartása nem a Sziget feladata. A K-híd tulajdonosa és kezelője Budapest Főváros Önkormányzata, míg a híd operatív kezelői, üzemeltetői feladatait a Budapest Közút Zrt. látja el.

A BKK közleményben jelezte, hogy rendszeresen ellenőrzik a híd állapotát, ami alapján a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik. Ezen kívül a  10 évenkénti szakértői fővizsgálat az idei évben aktuális, aminek közbeszerzési eljárása (több más híd vizsgálatával együtt) folyamatban van. Emellett készült az idei évben a Sziget Fesztivál által generált jelentős gyalogos forgalom növekedés miatt járdakonzol vizsgálat. Ennek a vizsgálatnak az eredményei alapján a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették a Budapest Közút Zrt. ellenőrzése mellett.

„A hídon jelentős beavatkozásra annak építése óta nem került sor. A híd műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de ez nem jelenti az, hogy a műtárgy nem alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására. Ezért a BKK Zrt. a Sziget rendezvénytől függetlenül, korábban elkészíttette a felújítási terveket, amely tervek engedélyeinek meghosszabbítása zajlik jelenleg.”

Szóval igen, a közlemény garantálja, hogy nem szakadunk le a híddal együtt, és utazunk egyet a Dunán a fesztivál, vagy a hazamenetel helyett.

Mi is kint leszünk a zárónapon, ahol olyan fellépők veszik be a Nagyszínpadot, mint a Twenty One Pilots és a Foo Fighters. Aki teheti, az Dave Grohlék koncertje után ne induljon meg azonnal, hanem kövesse a példánkat és nézelődjön. Annyi tök jó program van még, és inkább érezd jól magad felszabadultan, mint nyomorogj a hídnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás