promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Böjte atya árvái a magyar Operaház tagjainak fognak énekelni
Borítókép:  szentferencalapitvany.org
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Operaház adakozási akciót indít, a művészek ellátogatnak Böjte atya Dévai árváihoz, s felajánlásokat tesznek a Szent Ferenc Alapítványnak.

[[adv]]

A Magyar Állami Operaház a Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozat során utazik a határon túlra, kamionnal fognak vándorolni, a Szerelmi bájital című előadással túráznak – írja a papageno.hu. Az Operaház társulata augusztus 27-én meglátogatja Böjte Csaba hátrányos helyzetű árváit Déván.

A kicsik énekelni fognak az operaénekeseknek, az Operaház kollégái pedig felajánlásokat fognak átadni nekik.

A Szent Ferenc Alapítvány sok ezer gyerekről gondoskodik, örömmel fogad minden adományt, így az Operaházét is, mely adakozásra buzdítja a hazai művésztársadalom aktív és passzív tagjait.

Az utazó kollégákon kívül az Opera művészei itthonról is üdvözlik a jótékonysági akciót, többek között Sümegi Eszter, Rost Andrea, Wiedemann Bernadett, Keszei Bori, Sahakyan Lusine, Molnár Ágnes, Ókovács Szilveszter főigazgató, Kocsár Balázs fő-zeneigazgató, Kesselyák Gergely karmester.

A kolozsvári születésű, Budapesten elő világhírű operaénekes, Alexandru Agache és felesége, Lukács Gyöngyi operaénekesnő is örömmel áll a kezdeményezés mögé, Lukács Gyöngyi a portálnak arról is mesélt, ő milyen körülmények közül küzdötte fel magát.

Sokszor olyan helyre születik, ahol segítség kell ahhoz, hogy a tehetséges gyerek kiteljesedhessen. Ha valaki, akkor én a személyes példámon keresztül tanúbizonyságot tudok tenni arról, hogy igenis rendkívül nehéz körülmények között is lehet tanulni, gyakorolni, iskolákat elvégezni és lediplomázni. Ehhez viszont nekem is segítség kellett! (..) Szegény családba születtem, ahol igen szerényen éltünk, éppen ezért úgy gondoltam, hogy nagyon nagy álmaim nekem nem lehetnek. Ráadásul kamasz koromban tragédia érte a családunkat, hirtelen fiatalon elhunyt az édesanyám, nem sokkal később pedig édesapám megbetegedett és elveszítette a munkahelyét. (..) Ekkor, mint egy varázsütésre jött egy nagy lehetőség: Jevgenyij Nyesztyerenko világhírű operaénekes meghallgatott. A jótevőmnek köszönhetően tanulhattam, és ezért örökre hálás leszek neki.

Aki szeretne segíteni, a dévai alapítvány alszámlájára tud utalni.

Az alapítvány neve és címe: FUNDATIA SF FRANCISC
RO-330046 Deva, str. Progresului nr 6. Jud. HD, Romania
A bank neve és címe: OTP BANK ROMANIA
RO-330011Deva, Decebal bl E, Romania
IBAN szám: RO10OTPV340000069719HU03
Swift kód: OTPV ROBU

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás