promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A MÁV első emeletes vonatjai 160-al száguldanak majd
Borítókép:  Stadler
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MÁV dunakeszi járműjavítójából sínre kerültek a Stadler gyár KISS nevű szerelvényei. Egy ideig tesztelik őket, jövő februártól pedig már az utasok is beszállhatnak. A felújított pályaszakaszokon 160 km/h-val fognak süvíteni.

[[adv]]

Stadler KISS – így hívják azokat a motorvonatokat, melyek csütörtökön kigurultak a sínekre a dunakeszi szerelőcsarnokból. Ilyen elővárosi közlekedésre terezett szerelvények futottak 2011-től Zürich környékén. Most a Budapest-Vác, Budapest-Cegléd vonalakra tesztelik őket. 2020 februárjától állnak üzembe. (Fotók: Stadler)

A típusteszteket Németországban és Csehországban végzik, közben képzik a motorvonatok vezetőit is. A MÁV összesen negyven ilyen szerelvényt rendelt a Stadler gyártól még 2017-ben.



Ezek az első emeletes vonatok, melyek napi szinten ingáznak majd a főváros vonzáskörzetében. A MÁV a menetidő rövidülését várja tőlük.



160 kilométeres óránkénti sebességgel tudnak száguldani, s a Stadler közleménye szerint a felújított vasúti szakaszokon menni is fog a szerelvény 160-al.



A fővárosi elővárosi vonatokon megszokott kényelem várja rajtuk az utasokat: légkondi, WIFI, töltőpontok lapotokhoz, kamerarendszer, mozgássérült wc.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás