Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A MÁV első emeletes vonatjai 160-al száguldanak majd

A MÁV első emeletes vonatjai 160-al száguldanak majd

Helyi Hírek

A MÁV első emeletes vonatjai 160-al száguldanak majd

Helyi Hírek

Gaba 19:30

A MÁV dunakeszi járműjavítójából sínre kerültek a Stadler gyár KISS nevű szerelvényei. Egy ideig tesztelik őket, jövő februártól pedig már az utasok is beszállhatnak. A felújított pályaszakaszokon 160 km/h-val fognak süvíteni.

Stadler KISS – így hívják azokat a motorvonatokat, melyek csütörtökön kigurultak a sínekre a dunakeszi szerelőcsarnokból. Ilyen elővárosi közlekedésre terezett szerelvények futottak 2011-től Zürich környékén. Most a Budapest-Vác, Budapest-Cegléd vonalakra tesztelik őket. 2020 februárjától állnak üzembe. (Fotók: Stadler)

A típusteszteket Németországban és Csehországban végzik, közben képzik a motorvonatok vezetőit is. A MÁV összesen negyven ilyen szerelvényt rendelt a Stadler gyártól még 2017-ben.Ezek az első emeletes vonatok, melyek napi szinten ingáznak majd a főváros vonzáskörzetében. A MÁV a menetidő rövidülését várja tőlük.160 kilométeres óránkénti sebességgel tudnak száguldani, s a Stadler közleménye szerint a felújított vasúti szakaszokon menni is fog a szerelvény 160-al.A fővárosi elővárosi vonatokon megszokott kényelem várja rajtuk az utasokat: légkondi, WIFI, töltőpontok lapotokhoz, kamerarendszer, mozgássérült wc.

Borítókép: Stadler