Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Előbújtak a föld alól a tündéri miskolci szurikáta kölykök

Előbújtak a föld alól a tündéri miskolci szurikáta kölykök

Helyi Hírek

Előbújtak a föld alól a tündéri miskolci szurikáta kölykök

Helyi Hírek

Gaba 20:30

Ahogy tavaly, idén is három fővel bővült a miskolci állatkert szurikáta állománya. Májusban születtek a kicsik, eddig az ürgeikben gondoskodtak róluk a szüleik. 

Már májusban megszülettek a Miskolci Állatkert és Kultúrpark legifjabb szurikátái, ám mivel ez az állat konkrétan dugdossa a kölyköket az első pár hétben, maguk a gondozók sem tudták, hogy szaprodott az állomány. Júniusban jöttek rá minderre.

Összesen három kölyök született – miképp a tavalyi évben is –, akik elég nagyra nőve csatlakozhattak a felnőtt állományhoz, és immár a látogatók is szemügyre vehetik őket, írja az intézmény honlapja. (Fotó: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark)

Az első miskolci szurikáták 2002-ben érkeztek meg Dél-Afrikából. A dél-afrikai füves, bozótos, félsivatagos környezet a faj természetes élőhelye, ahol főképp ízeltlábúakat, gerinctelen állatokat, időnként kisebb gerinceseket, tojásokat, bogyókat fogyasztanak.

Az állomány azóta folyamatosan sokasodik, rendszeresen szaporodnak az állatok, és Németországból illetve Csehországból is érkeztek új példányok.

Borítókép: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark