promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előbújtak a föld alól a tündéri miskolci szurikáta kölykök
Borítókép:  Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy tavaly, idén is három fővel bővült a miskolci állatkert szurikáta állománya. Májusban születtek a kicsik, eddig az ürgeikben gondoskodtak róluk a szüleik. 

Már májusban megszülettek a Miskolci Állatkert és Kultúrpark legifjabb szurikátái, ám mivel ez az állat konkrétan dugdossa a kölyköket az első pár hétben, maguk a gondozók sem tudták, hogy szaprodott az állomány. Júniusban jöttek rá minderre.

Összesen három kölyök született – miképp a tavalyi évben is –, akik elég nagyra nőve csatlakozhattak a felnőtt állományhoz, és immár a látogatók is szemügyre vehetik őket, írja az intézmény honlapja. (Fotó: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark)

Az első miskolci szurikáták 2002-ben érkeztek meg Dél-Afrikából. A dél-afrikai füves, bozótos, félsivatagos környezet a faj természetes élőhelye, ahol főképp ízeltlábúakat, gerinctelen állatokat, időnként kisebb gerinceseket, tojásokat, bogyókat fogyasztanak.

Az állomány azóta folyamatosan sokasodik, rendszeresen szaporodnak az állatok, és Németországból illetve Csehországból is érkeztek új példányok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás