Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy-két tipp, ami elhozhatja a felhőtlen családi életet

Egy-két tipp, ami elhozhatja a felhőtlen családi életet

Helyi Hírek

Egy-két tipp, ami elhozhatja a felhőtlen családi életet

Helyi Hírek

Promotions - 2019.05.21. 19:01

Összekapcsoló nap – ez a neve annak a szombati foglalkozásnak, melyet május 25-én tartanak meg a budapesti Babolygó Óvodában. Meseterápia, szexuálpszichológia, babajelbeszéd, mindezek inkább a szülőket érdekelhetik, de a játékos nevelés gyakorlatba ültetéséhez már a picik is kellenek.

Meseterapeutától az ötgyermekes bloggerig, szexuálpszichológustól gyermekmediátorig számos remek szakember gyűlik össze május 25-én a Babolygó Óvodában, az Összekapcsoló napon, hogy megmutassák az utakat az odalátogató szülőknek a felhőtlenebb családi élet felé – és nem utolsó sorban, hogy egymás módszereit is megismerjék.

„Olyan kezdeményezéseket gyűjtöttünk össze, amivel az élet gyerekekkel egyszerűbb, és a melegszívű, tudatos szülőség megvalósítható. Egyórás műhelymunkánkkal készülünk, párhuzamos blokkokban, ezek közül választhatnak a szülők”

 – kezdi az „Összekapcsoló nap – Együtt a boldogabb családokért” elnevezésű rendezvény szervezője, Balogh Fruzsina. A Kapcsolódó Nevelés Egyesület alelnöke elmondta, hogy nem csak olyan programokra várják a résztvevőket, amelyek a gyermekeket támogatják (mint például a Contakids módszer, az értékes hétköznapok vagy a játékos nevelés témája), de számos foglalkozás maguknak a szülőknek nyújthat mankót a hétköznapokban a szerepeik között navigálni vagy épp saját közösséget építeni.

Lesznek köztük gyerekkel, babával látogathatók (a babajelbeszédet például érdemes kipróbálni), a csak szülőknek (például a gyerekek pszichoszexuális fejlődéséről) szóló műhelymunkák kedvéért pedig gyermekvigyázással is készülnek a szervezők.

„A kapcsolódás más szülőkkel, a találkozások, a hiteles szakemberek megismerése, az interaktivitás mind olyan élmények, amelyek segítenek eligazodni az új módszerek között, és támogatják a szülőket abban, hogy a nekik leginkább való lehetőségre bukkanjanak rá”

– így az alelnök.

Azokkal a szakemberekkel is találkozhatnak a résztvevők, akiknek a foglalkozására a nap folyamán nem jutnak el: a reggel ugyanis egy kötetlen, személyes hangvételű nyilvános kerekasztal-beszélgetéssel indul.

Borítókép: kapcsolodoneveles.hu