promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szavaztak a magyarok: nem kell többé fedél az Aldiba
Borítókép:  humusz.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Aldi megszavaztatta Facebook-oldalán a vásárlókat, akik nem szeretnék a továbbiakban műanyag fedéllel megvenni az üzletlánc termékeit. Hamarosan teljesül a kívánságuk.

[[adv]]

A Nosalty főzős portál szúrta ki az Aldi kezdeményezését, melynek révén az üzletlánc boltjaiban hamarosan radikálisan csökkenni fog a műanyagok száma.

Az Aldi egy szavazást indított április másodikán a bolt Facebook-oldalán, arra kérve a vásárlókat, hogy döntsenek: fedéllel, vagy fedél nélkül akarják-e ezentúl megvásárolni a bolt saját márkás termékeit. Több mint 3600-an adták le a voksukat.

A vásárlók döntése alapján hamarosan az Aldi minden saját márkás tejtermékről lekerül a műanyag fedél.

Az áruházláncnál azt írják, hogy az átállás egy hosszabb folyamat lesz.

A kommentelők örültek az áruház lépésének. Volt, aki további ötleteket is adott a műanyaghasználat csökkentésére. Sokan látnák például a nylonzacskókat a bolton kívül vagy örülnének visszaváltható üveges tejnek.

Az Aldi márciusban jelentette be, hogy 2025-re a saját márkás termékek esetében 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagot fog használni. A vállalat 4 000 tonnányi kartonpapírral kevesebbet vett igénybe tavaly, mert többször használatos kartonokra váltott a zöldségek, gyümölcsök csomagolásában. Idén közölték, a biobanán már csomagolás nélkül érkezik az üzletekbe, ami nagyjából 3,5 tonnával csökkenti a cég műanyag-felhasználását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás