Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

A Mercedes megint lépett előre egyet Kecskeméten

Helyi Hírek

Promotions - 2019.02.22. 17:17

A Mercedes kecskeméti gyárában kibővült az A-osztály termékkínálata: elkezdődött a CLA Coupé és a CLA Edition típusok gyártása. Ehhez új karosszériaüzemet is felhúztak.

Megkezdődött a Mercedes A-osztály két új típusának, a CLA Coupé-nek és a CLA Editionnek a gyártása a kecskeméti Mercedes-gyárban. Az új kompaktautó-modellek gyártásának elindítását komoly előkészületek előzték meg a gyártóhelyszínen. Megépült az új, számos innovatív megoldással felszerelt karosszériaüzem. Így például az újgenerációs modellekhez készülő ajtók, és motorház-, illetve csomagtartófedelek gyártása úgynevezett flex-cellákban történik. Ezen cellák moduláris, cserélhető elemeinek köszönhetően a lehető legrövidebb időn belül végrehajtható a modellek közötti váltás.

A  Mercedes CLA Coupéja (mercedes-benz.hu)


Az új kompaktautó-család négy új modellje gördült le 2018-ban három kontinens öt gyártási helyszínén a gyártószalagokról: az A-osztály Rastattban, Kecskeméten és a finnországi Uusikaupunkiban, az A-osztály limuzinja Aguascalientes-ben (Mexikó), az A-osztály hosszított verziója Pekingben (Kínában), és az új B-osztály Rastattban írja cikkében a portfolio.hu.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4700 munkatársat foglalkoztat. Első modellként 2012-ben a B-osztály gördült le a szalagról Kecskeméten. Ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake. A két utóbbi modellt kizárólag Kecskeméten gyártják az egész világ piacaira. 2018 májusa óta a magyarországi gyártóhelyszín termékpalettáját az új A-osztály egészíti ki.

Az új CLA Coupé-nak köszönhetően a gyár megtartja modellkínálatát, és egyben erősíti saját szerepét a Mercedes-Benz gyártási hálózatán belül.

Borítókép: Az új Mercedes CLA Coupé (mercedes-benz.hu)

Vissza a főoldalra.
Nincs nagyobb találmány a hókotró biciklinél