promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőszegre költözik az UNESCO MOST
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szervezet támogatásával létrejövő négynapos rendezvényen a környezeti változások és az azokhoz köthető társadalmi folyamatok kerülnek terítékre.

A világ minden tájáról érkeznek neves előadók a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetében (FTI) helyet kapó UNESCO MOST téli iskolába. A rendezvény egyik fő célja, hogy bemutassák a kőszegi intézet Kreatív város – fenntartható vidék (KRAFT) innovatív, regionális fejlesztési koncepcióját. Az FTI monstre kutatásiprojektje a többi között arra mutat rá, hogy a kulturális örökség újszerű menedzsmentjével hogyan teremthető meg a társadalmi-gazdasági és ökológiai fenntarthatóság a vidéki kisvárosokban.

A migrációtól Európa jövőjéig

Az előadások globális szemszögből is megvizsgálják a fenti problémákat, így az UNESCO indiai szakértője a fenntarthatóságról, míg a Augustin Nguh kameruni kutató az Európából Afrikába irányuló önkéntes visszatérést mutatja be. Ugyanakkor az uniós csatlakozást követő Közép-Európából történő kivándorlás és a migráció európai kultúrára történő hatása is terítékre kerül. A részletes programot a rendezvény honlapján lehet megtalálni.

Tudásból cselekvés

A február 11-14. között tartandó, Interkulturális örökség és a fenntarthatóság bonyolultsága – Egy jövő-orientált közép-európai megközelítésben című kurzus célja, hogy az érdeklődők tényeken alapuló döntési kompetenciáit erősítse, hogy a vezetők és kutatók így a tudásukat felelős cselekvésként kamatoztathassák.

A prezentációk mellet kiemelt figyelmet kap az úgynevezett Kőszeg-Manhattan Project, ami a City University of New York és a kőszegi kollégák és diákok kapcsolatára fókuszál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás