promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Infrastrukturálisan és szakmailag is fejlődni fog a nevelőszülői hálózat
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területvédelmi Gyermekvédelmi Szakszolgálat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program által kiírt „Nevelőszülői hálózatok infrastrukturális és szakmai fejlesztése” című felhívás keretében 106 355 357 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Pillérek – beruházások a nevelőszülői ellátás hatékonyságának növelésére Nyíregyházán” című projekt megvalósítására. A projekt 2017. november 01.-én vette kezdetét – olvasható a szerkesztőségünk számára küldött közleményben.

A szakszolgálat projektjének elsődleges célja a családjából hatósági intézkedéssel kiemelt gyermekek nevelőszülői elhelyezési arányának növelése, valamint az ellátás minőségének javítása.

A tájékoztató szerint ezen célkitűzés alapján lehetőség nyílik:

  • a nevelőszülői hálózatok megerősödésére,
  • a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek gondozásának és fejlesztésének elősegítésére,
  • a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekek részére terápiás eljárások és fejlesztő (pedagógiai, gyógypedagógiai, mentálhigiénés) programok megvalósítására, ehhez kapcsolódó eszközök beszerzésével,
  • a hazagondozás és/vagy örökbefogadás támogatására,
  • a nevelőszülői hálózat feladat-ellátási hatékonyságának növelésére szervezetfejlesztéssel,
  • a tanácsadást, kapcsolattartást, képzést, működtetést, szabadidős feladatokat ellátó helyiségek színvonalának fejlesztésére, korszerű infrastruktúra biztosítására a nevelőszülői ellátásban részesülő gyermekek és családjaik részére.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósul meg – zárul a szakszolgálat közleménye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás