Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

4 napos hosszúhétvége lesz a húsvétból

4 napos hosszúhétvége lesz a húsvétból

Helyi Hírek

4 napos hosszúhétvége lesz a húsvétból

Helyi Hírek

Promotions 10:40
Mindenkinek jó az, hogy Magyarországon lesz még egy munkaszüneti nap, a hívőknek és a nem hívőknek, a katolikusoknak és a reformátusoknak, a fiataloknak és az időseknek, de a családoknak és az egyedülállóknak is - hangsúlyozta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki képviselőként előterjesztője volt az erről szóló, kedden elfogadott törvényjavaslatnak. Balogh a szavazás után tartott sajtótájékoztatón kijelentette: "megengedhetjük magunknak, hogy legyen egy plusz pihenőnap", az ország gazdasági erősödése ezt lehetővé teszi.

A politikus a döntést fontos lépésnek minősítette Magyarország keresztény kulturális alapjainak helyreállításában. Megjegyezte ugyanakkor: a kormány ugyan ünneppé nem tudja tenni ezt a napot, de pihenőnappá igen, lehetőséget biztosítva azon közösségeknek, amelyek ünnepelni szeretnének.

Kérdésre azt mondta: a kormány álláspontja a munkaszüneti napok számának növelésével kapcsolatban a gazdasági minisztérium számításai alapján az, hogy az nem okoz problémát a gazdaságban. Példaként hozta a mozgó ünnepeket, amelyek egyes években hétvégére esnek, olyankor pedig többet dolgoznak az emberek. (MTI)