promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Az igényelhető támogatás összege: minimum 1,9 millió forint, maximum 30 millió forint lehet. Előleg 5 millió forint feletti támogatási összeg megítélése esetén igényelhető, amely maximum a támogatás 50%-a, de legfeljebb 15 millió Ft lehet. A támogatás mértéke: 100%.

A cikk alatti csatolmányokban a pályázattal kapcsolatos dokumentumok letölthetőek!

A program célja: A fiatalok és gazdálkodó szervezetek körében a program ismertségének minél szélesebb körű elterjesztése és programba történő bevonásuk, a gyakornoki foglakoztatás támogatása a szakképzési centrumokon keresztül.

Mit tegyen az vállalkozás, aki szeretne gyakornokot foglalkoztatni a GINOP 5.2.4-16. Gyakornoki program keretében?

1.) A vállalkozás felkeresi a foglalkoztatás tervezett helyszínéhez legközelebb eső (legkönnyebben megközelíthető) szakképzési centrumot.

2.) A szakképzési centrum felveszi az adatbázisába a vállalkozás adatait, és kiállítja a kapcsolatfelvételről szóló igazolást, amely a pályázat benyújtásának a feltétele.

3.) Az adatfelvételkor a vállalkozás nyilatkozik arról, hogy rendelkezésére áll-e alkalmas gyakornok jelölt. Amennyiben igen, és mind a fiatal, mind a vállalkozás megfelel a Felhívásban leírtaknak a pályázat benyújtható.

4.) A pályázat benyújtásakor (5 millió Ft pályázati összeg alatt) a vállalkozás jelzi, ha szeretne élni a szakképzési centrummal való személyes kapcsolattartás lehetőségével (plusz pont jár érte a pályázat elbírálásakor).


A vállalati gyakornoki kapcsolattartó
Feladata: A gyakornok szakmai és munkahelyi beilleszkedésének segítése, munkájának, fejlődésének értékelése, előrehaladásának dokumentálása az előrehaladási naplóban.

1.) Ellenőrzi, hogy a gyakornok regisztrált-e az Ifjúsági Garancia programba.

2.) A gyakornokkal létrejött munkaviszonyról 10 munkanapon belül elektronikus formában értesíti a szakképzési centrumot.

3.) Havonta adatot szolgáltat a szakképzési centrumnak, és az 5. és a 9. hónap végén az előrehaladási naplót eljuttatja a kapcsolattartásra kijelölt szakképzési centrumhoz.

4.) A továbbfoglalkoztatási időszak lezárultával értékelést ad a gyakornok(ok) munkájáról a munkáltatóval egyeztetve.


Mit tegyen az a fiatal, aki szeretne gyakornokként bekapcsolódni a GINOP 5.2.4-16. Gyakornoki programba?

1.) Jelentkezik a lakóhelye szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, és jelzi, hogy regisztrálni szeretne az Ifjúsági Garancia rendszerben. Fontos, hogy a fiatal jelezze, hogy a GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program keretében szeretne gyakornokként elhelyezkedni.

2.) A Kormányhivatal által kiküldött Irányítólappal a gyakornokjelölt felkeresi a lakhelyéről legkönnyebben elérhető szakképzési centrumot.

3.) A szakképzési centrum kitölti az Irányítólapot, aláírja, lepecsételi, másolatot készít róla, majd az eredetit visszaadja a gyakornok jelöltnek.

4.) A gyakornok jelölt visszaviszi az aláírt Irányítólapot a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára.


Sok sikert a gyakornoki programban való részvételhez!



Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás