promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasa miatt mehet a bíróságra
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Martin Scorsese rendezésében készült filmet egy volt bróker, Andrew Greene perelte be azért, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Koskoffot róla mintázták, és "romlott", drogos bűnözőként ábrázolták őt – hozta le a BBC News. Greene a Jordan Belfort alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott. DiCaprio Belfort szerepét játszotta a filmben, amely a szélhámos emlékiratai nyomán készült. Nicky Koskoffot P.J. Byrne alakította. Greene a film producereit, köztük a Paramount Picturest és DiCaprio Appian Way produkciós cégét pereli 15 millió dollárra. A bíróság nem fogadta el a követelést, de a hitelrontás kérdését tovább vizsgálja.
 
Az ügy csütörtöki tárgyalásán egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását. A bíró annak ellenére döntött így, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró Terence Winter már megjelent a bíróság előtt, és a felperes nem tudta megindokolni, hogy miért szükséges DiCaprio meghallgatása, hiszen nem jegyezte a forgatókönyvet és nem ő alakította a kérdéses szereplőt. Vicces lenne, ha a bíró csak látni szeretné a sztárt, de ugyebár nem látunk az ügy mögé. A lenti képen P.J. Byrnet láthatjuk Koskoff szerepében.

koskoff
Green elmondta, hogy 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként. Mint hangsúlyozta: nem ért egyet azzal, ahogy őt ábrázolták a filmben.

A Wall Street farkasa öt Oscar-jelölést kapott és nagy kasszasiker lett 2014-ben. DiCaprio Golden Globe-díjat vehetett át alakításáért.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás