Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Marad a helyén az Örökmozgó

Marad a helyén az Örökmozgó

Helyi Hírek

Marad a helyén az Örökmozgó

Helyi Hírek

Promotions 14:05
A mozit üzemeltető Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) korábban közleményt adott ki, miszerint az eddigi általa fizetett bérleti díj kétszeresét ajánlotta fel a Budapest Film Zrt.-nek a filmszínház további működtetésére, a cég azonban annak hétszeresét kérte tőlük.

A mozi tulajdonosaként a Budapest Film Zrt. kedden azt közölte az MTI-vel, hogy egy éve kezdte meg a tárgyalásokat a MaNDA-val a hamarosan lejáró bérleti szerződés meghosszabbításáról vagy az ingatlan megvásárlásáról. A MaNDA az elmúlt 15 évben egyáltalán nem fizetett tényleges bérleti díjat a tulajdonosnak, mivel a bérlő 15 évvel ezelőtt mintegy 33 millió forintos felújításért cserébe kapta meg a jogot az üzemeltetésre. Ha a felújítás összegét 15 éves viszonylatban havi összegekre bontják, akkor a MaNDA jelenlegi ajánlata a 15 évvel ezelőtti bérleti díjnak csupán 55 százaléka.

A vállalat azt állítja, hogy a MaNDA első és utolsó "ultimátumszerű" konkrét ajánlata ez év július 13-án hangzott el százezer forintról, ezt azonban a tulajdonos nem tudta elfogadni, tekintettel arra, hogy ez a 15 évvel ezelőtt kalkulált bérleti díj összegét sem éri el, ezért azt kérte, gondolják át újra és erősítsék meg írásban az új ajánlatot. Ez a Budapest Film közlése szerint eddig nem történt meg.

Ez ügyben a tulajdonos pár órával a MaNDA közleményének megjelenése előtt is kereste telefonon a bérlőt, aki további halasztást kért, majd kiadta az ismert közleményt. "Ebben a helyzetben, amikor a jelenlegi bérlő irracionális szóbeli ajánlata az egyetlen, természetes, hogy más cégek ajánlatát is fontolóra kell venni" - írja a Budapest Film.

Arról, hogy közülük kivel köt szerződést a cég, még nem született döntés, de az biztos, hogy az ingatlanban továbbra is artmozi fog működni. A cég szerint az artfilmek eljuttatása a közönséghez nehezen működhet nyereségesen, ezzel minden mozinak és forgalmazónak, így a Budapest Film Zrt.-nek is meg kell küzdenie.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria

Hírek Cikkek art film művész mozi Örökmozgó Budapest
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!
Ha automata ajtórendszerek, akkor record!

Ha automata ajtórendszerek, akkor record!