Rendkívül egészséges alapanyag miatt lett fekete a boltokban kapható majonéz.
A napokban a magyar vásárlók furcsa termékkel találkoztak néhány boltban, ugyanis fekete majonéz került a polcokra. Azóta megy a találgatás a közösségi médiában, hogy mitől lehet fekete a majonéz színe, illetve mindenki arra kíváncsi, hogy mennyiben lehet más az íze. Sokan attól tartanak, hogy valamilyen egészségtelen ételfestékkel érték el az Univernél, hogy megváltozzon a népszerű szósz színe, míg vannak, akik meg vannak róla győződve, hogy szénnel színezték meg.
A fekete majonéz most igazi slágertermék lehet a magyarok körében, amióta elkezdett terjedni a híre, hogy ilyen szószt lehet kapni a boltokban, nagyon sokan tudni akarják, pontosan melyik üzletekben érdemes keresni. Az eddigi beszámolók alapján leginkább az Auchan és a Spar boltjaiban lehet megtalálni az Univeres fekete majonézt.
Érkeztek már olyan tippek, hogy ételfesték, szén, vagy tintahal tintája áll a háttérben, de tekintve, hogy ez a majonéz ízesített, sokkal valószínűbb, hogy a fekete fokhagyma adja a színét, ami egy rendkívül egészséges zöldség.
Ezt az élelmiszert évszázadok óta használják a koreai, japán és thai konyhaművészetben, míg a nyugati konyhákba a 2000-es évek közepén jutott el. Ennek a zöldségnek az íze olyan, mint az érlelt balzsamecet, aszalt szilva, medvecukor, melasz, karamell, vagy tamarind. Sokféleképpen lehet fogyasztani: lehet például pirítósra kenni, mártásokba keverni, vagy bedörzsölni vele sütés előtt a csirkehúst és a halat, amiknek igen különleges plusz ízt ad. Szárított por formájában is kapható, mint a sima fokhagymát.
Magának a fokhagymának a feketeségét fermentálással lehet elérni, amely során megnő a zöldség antioxidáns tulajdonsága. A fekete fokhagyma rákellenes hatását több tanulmány is igazolta és ígéretes eredmények születtek az elhízás elleni kezelések terén is állatkísérletekben.