promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Titkos összetevő kell a tökéletes tojásrántottába, a sztárséf most elárulta

Titkos összetevő kell a tökéletes tojásrántottába, a sztárséf most elárulta

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Ez egy olyan összetevő, ami ott lapul nálad is a konyhában szinte minden percben.

Nagyon sok emberrel esik meg az, hogy gyermekkorában megtanult ételt mindig ugyanúgy készíti el, megvannak az imádott fortélyok, kis trükkök és titkos összetevők, amelyekből nem engedünk. Évtizedekig készítjük így a kevenc ételünket, nem is gondolunk bele, hogy másik más trükkökkel dobják fel a finom falatokat, aztán egyszercsak egy vendéglátó helyen vagy éppen vendégségben kapunk valami mást, ami hasonlít ugyan az általunk készített ételre, mégis állagában vagy ízében teljesen más.

És akkor arra gondolunk, hogy mi lehet az a titkos összetevő, amely annyira megváltoztat mindent?

Akár egy egyszerű tojásrántotta kapcsán.

Egy titkos összetevő alaposan megváltoztathat mindent.

Nos, annak ellenére, hogy számtalan elkészítési módja van a tojásrántottának, az internetet felütve találunk egy olyan összetevőt, amely bizony alaposan megváltoztatja a jól bevált ételünket. Alton Brown séf a majonézt ajánlja, amely tényleg egy nagyon alap élelmiszer a háztartásokban, de nagyon kevesen próbálták még ki tojásrántottában. Pedig alapvetően jó ötlet.

A séf azt ajánlja, hogy az előmelegített serpenyőbe tegyünk egy teáskanál vizet, illetve egy kanálnyi majonézt. Azt is megosztotta a közönséggel a séf, hogy bármennyire is meglepő lehet, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy a majonéznek nagyon dominánk íze van, ebben az esetben nem fogjuk azt érezni, viszont egyéb kellemes dolgot fogunk majd tapasztalni.

A tojásrántottánk sokkal krémesebb és lágyabb lesz ettől az összetevőtől.

Íme a séf receptje:

(via Mindmegette)