promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ámulnak a külföldiek: hazánk egyik városa is felkerült a listára Thaiföld és az Antarktisz mellé
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hazánk egyik nagyvárosa felkerült egy érdekes külföldi listára.

A timestravel nevű külföldi oldalra került fel nemrég egy érdekes lista, amin a világ azon különleges helyei szerepelnek, ahol a legtisztább a levegő. Ezen a listán az Antarktisz, Thaiföld, és Seychelle-szigetek mellett Magyarország egyik nagyvárosa is szerepel, és ez nem Budapest, Pécs vagy Debrecen, hanem az egyik nyugat-magyarországi város.

A Japánban található Izu-félszigetről biztos sokan hallottak már; ez az a festői szépségű terület, ami Shizuoka tartományban van. Az Izu-félsziget az érintetlen strandjairól, az előkelő hegyvidéki üdülőhelyeiről, és a meleg forrásairól híresült el. A friss, tiszta levegő itt a Filippínó-tengernek köszönhető. Aki ide utazik, nem csak a mesés tengerpart miatt teszi, hanem mert az Izu Skyline-on és a Western Izu Skyline-on pazar kilátás nyílik a Fujira is.


A kenyai Amboseli Nemzeti Park több száz madárfaj és számos afrikai nagyvad otthona. Ennek a parknak is megérdemelt helye van a világ legtisztább levegőjű helyei között; ennek szomszédságában található Afrika legmagasabb hegye, az 5895 méter magas Kilimandzsáró is.

A Déli-Shetland-szigetek egy olyan hely az Antarktiszon, ami távol esik az iparosodás hatásaitól. Ez az 540 kilométer hosszú, jéggel teli fjordokkal és óriási jéghegyekkel körbevett szigetlánc a tengeri madaraknak, pingvineknek, fókáknak és bálnáknak ad háborítatlan otthont.


Thaiföld egyik közkedvelt része az erdőkkel, rizsföldekkel és dombokkal övezett Udon Thani tartomány, ahol ugyancsak kivételesen tiszta a levegő. Ez a vidék olyan fantasztikus látnivalóknak ad otthont, mint a Phu Foi Lom Eco-Park, a Phu Phra Bat történelmi park és a Ban Chiang Múzeum történelmi varázsáig ez a thaiföldi vidék látnivalók tucatjainak ad otthont. Udon Thani-ban található például a Vöröslótusz-tengernek emlegetett tó is, aminek felszínén több ezer lótuszvirág lebeg.

A Seychelle-szigetek egy leglátogatottabb szigete La Digue, amit gránitképződményei, homokos partja és hatalmas pálmafái miatt szeretnek a turisták. Az itteni levegő pedig olyan tiszta, hogy nemcsak a lelki, hanem a testi egészségünk megőrzése miatt is érdemes ide egyszer elmennünk.


Zanzibár is felkerült a listára, ez is egy alkalmas hely arra, ha egy kis friss és tiszta levegőre vágyunk, de a vietnámi Cam Ranh is ott van mellette. Mindkettő ugyancsak különlegesen mesés hely, ha vakációzni, pihenni, feltöltődni támad kedvünk, de persze most, hogy kiderült, magyar város is rajta van a listán, nem is szükséges ilyen messzire utazni ahhoz, hogy egy kis tiszta, friss levegőt szívjunk magunkba.

Ugyanis az említett földi paradicsomok mellett ott van a hűség városa, Sopron is. Érdekes okból került fel pont ez a megyei jogú város erre a listára, a rangsor felállításánál szempont volt az is, hogy az említett helyek minden tekintetben tökéletesek legyenek, és olyan levegőjű legyen, ami jó hatással van a fizikai és a mentális egészségre is.

Sopron, a hűség városa tehát a világ legjobbjai között, ez megint csak büszkeségre ad nekünk okot.

(forrás: Dívány)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás