promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az apró faluban zajlott a Star Wars grandiózus csatája, az egész bolygó valójában egy parányi kis település
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Star Wars fanoknak kötelezők ezek a helyek, itt forgatták a az ikonikus filmek egyes jeleneteit. 

A Star Wars esetében rengeteg olyan helyszín van, amelyet bárki könnyedén meglátogathat. Nem is gondolnánk, de az ikonikus filmeket Olaszországban, Tunéziában és Angliában is forgatták, egyáltalán nem zöld háttér műve egyes esetekben amit látunk. Természetesen azt muszáj leszögezni, hogy a CGI megkérdőjelezhetetlenül nagy szerepet játszott benne. 


Íme öt helyszín, amelyek láthatók a Star Wars filmekben

1. Tunézia: Ksar Medenine

Tunéziában többször vettek fel jeleneteket a filmek készítői. Az egyik legismertebb azonban az, amikor Délkelet-Tunéziában, Medenine helyszíne, amely a Baljós Árnyakban szerepel, amikor rálelnek a rabszolga kis Anakin Skywalkerre. Vettek fel jelenetet a Délkelet-Tunéziában található Ksar Hadada ókori maradványainál, továbbá Onk Jemal, Ksar Medenine és Ksar Oueld Soltane helyszíneit használták fel a rabszolganegyed külső felvételeinél. Azonban több kulcsfontosságú épületet is felállítottak, hogy a legmegfelelőbben tudják bemutatni Mos Espa városát. 

2. Seviila: Plaza de Espana

Spanyolország egyik legszebb városa A klónok támadása című Star Wars filmben tűnik fel. Egészen pontosan akkor, amikor Anakin és Padmé megérkezik a naboo-i palota előtti oszlopcsarnokba. Ám egy kis eltérést felfedezhetünk, ugyanis a Plaza de Espana félkör alakú, a filmben teljes körré animálták a naboo-i jellegzetes zöld kupolákkal együtt. 

3. Olaszország: Comói-tó

A Star Wars - filmek kapcsán az egyik legnépszerűbb hely a Comói-tó. Szintén Anakin és Padmé szerelméhez kapcsolódik, a villa erkélye, ahol elcsattan első csókjuk nem máshol található, mint Olaszországban. Valójában a valóságban is egy közkedvelt esküvői helyszín az olaszországi Como-tónál, a Villa del Balbianello.2006-ban még Daniel Craig is forgatott itt James Bondként, a Casino Royale bizonyos jeleneteit vették fel itt.

4. Norvégia: Hardangerjokulen gleccser

 A Birodalom visszavág készítői egészen északra is elutaztak, méghozzá azért, hogy a Hoth bolygó jégvilágának helyszíneit leforgassák. Ezeket Norvégia egy apró falujánál, Finse-nél vették fel. A filmben látott fő csatajelenetet a közeli Hardangerjokulen gleccserben forgatták le, amely azóta még nagyobb látványosság. A falu idegenvezetői el is kísérik az érdeklődőket a pontos helyszínekre.

5. Jordánia: Wadi Rum

A Zsivány Egyes – Egy Star Wars történetben szintén megelevenedik egy sivatag, amely a Közel-Kelet egyik legszebb tája. A jedik spirituális otthonának helyszíne a jordániai Wadi Rum homokdűnéin kapott helyet. A valóságban is valóban olyan, mintha nem evilági lenne, épp ezért szeretik nagyon a nagy hollywoodi rendezők. 

Forrás: Wikipédia, CineMapper

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás