promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem hiszed el, hogy mi ennek a városnak a legnagyobb turistalátványossága, ezer kilométereket utaznak miatta a rajongók
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gacek a macska, szülővárosának, a lengyelországi Szczecinnek a legnagyobb turisztikai attrakciója lett.

Egy méretes macska cicarajongók tömegét vonzotta Lengyelországba a világ minden tájáról. A Gacek névre hallgató fekete-fehér macska igazi ikonná vált szülővárosában, Szczecinben egy nagy lengyel kikötővárosban, amelynek lakója korábban többek között az ismert orosz cárnő, Nagy Katalin is volt.

A túlsúlyos macska több mint 2500 értékelést kapott, és majdnem tökéletes 4,9/5 pontot ért el az interneten, így a város legnépszerűbb látnivalója lett .

Gacek évek óta a Kaszubska utcában élt magányosan, ám kivívta a helyiek szeretetét és figyelmét, akik mindennap meg is etették őt. Nemzetközi hírnévre 2020-ban tett szert, miután a Szczecinie helyi hírügynökség bemutatta őt egy videóban, amely vírusként kezdett el terjedni a közösségi oldalakon. Azóta pedig több tízezren utaztak Szszecinbe, hogy találkozzanak a kis lengyel utca királyával. 

Egy látogató például azt mondta, hogy Oslóból (Norvégiából) tette meg a közel 1000 kilométeres utat, csak hogy találkozzon a macskával.

Ahogy az várható volt, nem figyelt rám, ami teljesen egészségessé tette az élményt. Ha újra találkozhatnék vele egy pillanat alatt újra repülőre ülnék, hogy ezt megtegyem. Csak ajánlani tudom! Jó macska egy szép estéhez vagy akár délutánhoz.

- írta a lelkes norvég rajongó.

Az elmúlt néhány hónapban azonban sok minden megváltozott a híres macska körül. A hónap elején ugyanis az adatlapját eltávolították a Google-ról. Ez azután történt, hogy a helyiek aggodalmukat fejezték ki a macska egészsége miatt, miután a látogatók túlságosan liberálisan viszonyultak a macskaeledelhez, ami nem tett jót Gacek egészségének.

Szerencsére a városi Állatvédő Egyesület befogadta őt kezelésre, később pedig bejelentették, hogy Gacek nagyon jól van, és új otthonra talált.

Már nem vagyok Gacek. Mától hívj George-nak... George Clooney macska változata, igen, ez az új énem! Fitt vagyok, fel-alá rohangálok a lépcsőn, ugrálok a bútorokon és mindennap nagyon jól érzem magam

– olvasható az állatvédő csoport bejegyzésében. 

Gacekkal tehát már nem találkozhatunk a lengyel város nevezetes utcáján, ám a története mindenképpen figyelemreméltó a macskabarátok számára.

˙(Mirror)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás