promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Misztikus magyarországi helyek, amelyek gyógyítják a betegségeket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország megannyi misztikus hellyel büszkélkedhet, melyekből párat összegyűjtöttünk kedves olvasóink számára. Te hiszel a legendákban?

Lassan vége a nyárnak, de ez ne szegje kedvünket hiszen kishazánk megannyi csodálatos hellyel rendelkezik, ahova még érdemes ellátogatni. Magyarországon megennyi misztikus legendával rendelkező gyógyító helyet fedezhetünk fel. Most ezekből a rejtélyes úticélokból összegyűjtöttük párat kedves olvasóink számára, hogy ne maradjanak programok nélkül a közelgő ősszel.

Az első ilyen hely Hegyestű, mely a csodálatos Balaton-felvidéken Zánka közelében található. Ez a képződmény csodálatos bazaltoszlopokból áll, ami arra utal, hogy régen vulkáni hegység volt a térségben.

Szépsége mellett az idelátogató turistákat különös energiával tölti fel.

Zánkához képest, a Balaton déli oldalán található Zamárdiban a következő legendás hely. A Szamárkőcsoport a legenda szerint a bronzkorban termékenységi rituálékat tartottak a sziklacsoportnál. Egy másik legenda szerint pedig Szűz Mária haladt el szamárháton a kis Jézussal a szikla mellett, mikor az állat a sziklán nővő fűcsomóba beleharapott. Ebből is eredeztetik a hely különleges erejét.

Van egy másik hely is Magyarországon, amely a legenda szerint Szűz Máriának köszönheti gyógyító erejét. A bükkszentkereszti gyógykövek alakjukat a mítosz szerint úgy szerezték, hogy mikor Mária a kis Jézussal arra járt, ezeken a köveken pihent meg és a kövek felvették az alakját.

Aki a kövekre ül, az meggyógyul a betegségéből, legalább is a legenda szerint. Az erre járók apró tűszúrásokat, mások végtelen nyugalmat tapasztaltak.

A következő hely az úgynevezett „Föld szívcsakrája” a Ferenczy-sziklához közel a Pilisben található. Az ideglátogató turisták csodás gyógyulásokat tapasztaltak. A szikla közelében sokan tűszúrásokat tapasztaltak. A legenda úgy tartja, hogy a szikla körül található sűrű növényzet is a szikla erejének köszönheti pompáját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás