promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy megdöbbentő dolog a kenyérrel kapcsolatban, amiről a legtöbben nem is tudnak
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fogadjunk, hogy te sem tudtad ezt a kenyérről.

A magyarok többsége jó eséllyel a kenyér két végének utolsó szeleteit a kenyér végének, vagy éppen a kenyér sarkának nevezi. Ez szinte biztosan így van, függetlenül a sajnos egyre drágábbnak számító alapélelmiszer típusától és méretétől. Azonban ez hiába tűnik teljesen egyértelműnek nálunk, a világ más részein komoly fejtörést is jelenthet. Most éppen Nagy-Britanniában okozott fejtörést az internezetezőkek, hogy akkor tulajdonképpen mi is a neve a kenyérvégnek. A Mirror napilap pedig megtette ami tőle telhetett: szemlézte a Twitteren fellelhető válaszoló olvasókat, és részben igencsak meglepő végeredmény született. 

Ugyan valamiért a Mirror pontos számokról nem értekezett, de azt elárulták, hogy a válaszok száma és széttagoltsága miatt nem egyértelmű az a bizonyos elnevezés. Kijelenthető, hogy a többség kéregnek nevezi ezeket a szóban forgó utolsó szeleteket. Ezt a kifejezést még mi is ismerjük, bár azért tarthatnánk helytelennek is, lévén a kenyér kérge tulajdonképpen az összes szelet szélén megtalálható. A felmérés szerint a britek olyan speciális, és már-már tudományos névvel is illetik a sarkot, mint az előkenyér. A humorosok viszont személynévvel illetik előszeretetettel, ami nem más, mint a Steve. 

Tudtad-e? Ezért a kenyér Jézus Krisztus teste. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a kenyér színe alatt jelenlevő test azonos a történeti, illetve föltámadt testtel. Az azonosságot a kenyér és a bor átváltozása (metabolé) magyarázza. Ehhez hasonlóan a reális változást és jelenlétet a latin atyák közül leginkább Szent Ambrus vallotta.

Természetesen a hidegvérű britek erőteljes szócsatába kezdtek a Twitteren a saját igazuk megvédéséért, mondván más elnevezésről még nem is hallottak. Sokan arra hivatkoztak, hogy már nagyszüleik asztalánál is saroknak ismerték meg a két szélső szeletet, így csakis az lehet a jó megoldás. A nézetkülönbségek szerint pedig kijelenthető, hogy szinte biztosan ahány térség, illetve ahány család, annyi szokás illik a kenyér ezen különleges elnevezésére. Az azonban külön elszomorító volt, hogy egyesek szerint az akár végszeletnek is aposztorfálható darabok valójában szemétbe valóak, lévén messze nem olyan puhák, mint a köztes "testvéreik". Jóléti társadalom, hiszen mindenki tudja, hogy a legfinomabb bundáskenyér a a sarkokból születik. 

Ti, hogy hívjátok otthon a szélső szeleteket?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás