promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívfacsaró: eltűnik a magyar rántott hús és a töltött káposzta a világ túlsó oldalán
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan persze meg se kóstolhatták volna ezeket az ételeket, ha nincs egy különleges magyar étterem.

A Country Style Hungarian Restaurant egy magyar étterem Kanadában, Toronto városában. Ez volt ott az első ilyen típusú vendéglő a környékén, és nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz az utolsó is.

A CBC számolt be róla, hogy a magyar származású tulajdonos, Koltai Katalin úgy döntött, hogy végleg lehúzza a rolót. Mivel a több mint 60 év alatt magyar ételekre éhes törzsközönség alakult ki, így a tulajdonos az ideje nagy részét azzal töltötte, hogy igyekezett megnyugtatni a szomorú ügyfeleket, akik egymást követve telefonálgattak kétségbeesve. Pedig már nincsen visszaút, szóval bezár az egyetlen magyar vendéglő Torontóban.

A Country Style tényleg elvitt egy szelet Magyarországot Kanadába. Lehetett kapni rántott húst, töltött káposztát, na meg az egyik leghíresebb magyar ételünket, vagyis a gulyás levest. Ha akartunk inni egy feles Unicumot a világ túlsó felén, akkor azt is megtehettük.

A második világháború után tényleg rengeteg, több mint 37 ezer magyar menekült ki Kanadába. Koltai Katalin már iszonyatosan régen, 23 éve irányítja a helyet.

"Az életem során annyi éven át azt tettem, amit az étterem elvárt tőlem. Most végre azt akarom csinálni, amit én akarok"

- mondta a tulajdonos, aki így már tényleg csak a nyugdíjas éveire szeretne koncentrálni.

Koltai 1971-ben érkezett Kanadába, miután Magyarországon elvégezte a középiskolát. Miután öt évet egy bankban dolgozott, évekig felszolgálói állást vállalt az étteremben, majd 2000-ben a családja segítségével meg is vásárolta.

Liz Addison csak egy a sok vásárló közül, aki évtizedek óta látogatta az éttermet. Ahogy elmondta, az étterem már a 60-as évek végén is népszerű hely volt, amikor ő még a Torontói Egyetemre járt.

Sajnos a rántott hús, a töltött káposzta, és a többi magyar finomság csak akkor lesz Torontóban, ha megtanulják otthon elkészíteni a törzsvendégek. A Country Style magyar étterem augusztus elsejétől bezár, a helyén pedig egy vietnámi étterem nyílik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás