promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüliek jelennek meg hazánk legszebb táján, a Pilisben? Nyüzsgő legendák színhelye a kedvelt kirándulóhely
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Számtalan legenda él a Pilissel kapcsolatban, ez Magyarország egyik legszebb vidéke.​

Ha a hétvégén kirándulni szeretnénk, valószínűleg a Budpest körnékiek azonnal a Pilisre gondolnak, mint úti cél. A természet szépsége mellett azonban érdemes lehet elmerülni a hely legendáiban is, hogy legyen mire figyelni, hiszen látnivalóban és történetben bővelkedik a Pilis. Már maga az is kis kulturális megmártózást jelenthet a magyar történelembe és közgondolkodásba, hogy elolvassuk az ide kapcsolódó misztikumokat.

A Pilis, a kedvelt kirándulóhely, egy rengeteg rejtéllyel és szakralitással átitatott hely Magyarországon, számtalan legenda kapcsolódik hozzá, és a magyar történelemben is kitüntetett szerepe van. Korábban sokan itt keresték Attila király, a hun uralkodó központját, és sokan egyes helyeken arra is jutottak, hogy megtalálták azt. A Pilis már a honfoglalás után, az Árpád-házi királyok korában is nagyon fontos hely, később a pálos rend is szoros kapcsolatot ápol a térséggel, itt alapítják meg többek között a mai Kesztölc területéhez tartozó Klastrompusztán is a rendet.

A Pilisre a történelmi tények és fontos szerepe mellett úgy is tekintenek, mint egy olyan hely, ahol találkozni lehet a földönkívüliekkel. Korábban amúgy több oldalon is lehetett olvasni, hogy két férfi értesítette a hatóságokat, hogy eltévedtek a Pilisben. Később az is kiderült, hogy ufók után kutattak a rengetegben. Korábban pedig több ufókongresszust is szerveztek a Pilisben. A hely tehát egy ilyen misztikus jelenségréteget is kapott az évtizedek alatt.

Korábban a Turista magazin számolt be egy hosszabb cikkben a Pilisről, illetve a hozzá tartozó nagyon sok legendáról, a cikkben nagyon sok sztorit elevenítenek fel, és többek között az ufók és a Pilis kapcsolatáról szólvan írják azt, hogy ezek az elméletek akkor kezdtek el terjedni, amikor Magyarországon is elkezdtek szélesebb körben terjedni az amerikai filmgyártás remekei a 80-as és 90-es években, úgy mint az X-akták című széria.

A kilencvenes években amúgy a magyar tévében is lehetett már látni ufóészlelésekkel foglalkozó műsort, ez volt a Nulladik típusú találkozások:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás