promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális méretű épületeket találtak a tenger mélyén Egyiptom partjainál, misztikus látványban lehet részed
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látványt nyújtanak a több ezer éves épületek.

Ha a szakértők valami gigantikusat, sokkolót vagy gyönyörűt találnak az óceánok és a tengerek mélyén, akkor az első dolog, ami azonnal az eszünkbe juthat, az Atlantisz, a legendás város, amely nagyon fontos világváros volt, olyan technológiát használtak, amely messze megelőzte a korát, de egyszercsak elsüllyedt a tenger alá. Persze mindez csak legenda, hiszen semmiféle bizonyítékunk nincs Atlantisz létezésére, csupán homályos utalások a történelem egyes műveinek lapjain.

Ettől függetlenül igenis léteznek elsüllyedt városok, amelyeket az utóbbi évtizedekben felfedeztek, a tenger mélyére merülve pedig még mindig állnak az elképesztő kiképzésű épületek.

Ilyen például a piramisok földjén, Egyiptom partjainál fekvő Antirhodos, ahol egykor Kleopátra palotája is állt, vagyis most is áll, csak éppen elsülyledve a tenger aljára, és csak búvárok tudják megközlíteni.

Alexandria keleti kikötőjében találták meg a búvárok a víz alá bukott várost. A szakértők később azt is megállították, hogy az elképesztően gazdag hely, ahol paloták és nagyszerű épületek sokasága állt, valamikor a 4. század folyamán kerülhetett víz alá, méghozzá egy hatalmas szökőár következtében, ami brutális pusztítást végzett Egyiptom partjainál.

A víz alatt gazdag szoborrengeteg is található, szfinxeket is felfedeztek a búvárok. Rengeteg dolog süllyedt a tenger aljára, ez pedig nagyon sok dolgot meg is mentett a tudósok és a világ számára, hiszen a rablók nem tudták kifosztani.

Így néz ki a lenyűgöző hely, ahol a világtörténelem legnagyobb tudósai és híres államférfiai is megfordultak , így néz ki Kleopátra palotája a víz alatt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás