promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos folyosót találtak egy magyar erdő közepén, sokan elkezdtek hinni a szenzációban? Elképesztő legendáktól hangos a Pilis
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy felfedezés, amely alaposan megbolygatta a magyar tudósok és szakértők világát.

Ha arról van szó, hogy a Pilisben keressünk egy magyar legendát, amiről szeretnénk sokkal többet megtudni, akkor valószínűleg nagyon sokan Árpád vezér sírjáról kérdeznének a kirándulás közepette. Hiszen a legendás magyar törzsfőnök sírját sosem találták meg a kutatók, annak helyéről csak rengeteg legenda és szóbeszéd tudósít, így ha a Pilis lankái között vagy a hegy belsejében valami felfedezésről érkezik hír, sokan azonnal hinni kezdenek abban, hogy vajon köze lehet Árpád vezér sírjához?

Az egyik ilyen nagyon misztikus, és nagyon sok ásatást megélő helyszín a Pilisben a Holdvilág-árok, ahol korábban Attila király legendás városát is keresték a kutatók, végül viszont csak nagyon kevés nyomot találtak, ami alapján arra lehetne köetkeztetni, hogy a legendás Szikambria városa itt terülhetett el. A legendák és szóbeszédek nyomán azonban az elmúlt időszakban is nagyon sok kutatás történt a helyszínen.

Az egyik legizgalmasabb felfedezés az volt, amikor a sziklában egy odavájt titkos folyosót találtak, méghozzá lépcsőkkel egyetemben, amely egy sírkamrának is kinéző terembe vezetett. Természetesen a tudományos világ azonnal felkapta a fejét. Weislich-barlangnak nevezték el a helyet, amelyről sok tudós azt gondolta, hogy akár Árpád vezés sírkamrája is lehetett egykor, sokan viszont a legendás betyár búvóhelyeként azonosították.

A negyvenes években Magyarországon egy kisebb sajtóvita is kibontakozott, hogy megtalálták Árpád magyar fejedelem sírját. De az is felvetődött ekkor, hogy a pálos rend alapítójának, Boldog Özsébnek a rejtekhelyére bukkantak rá. A hiedelmek szerint viszont Weislich betyár rejtejhelye lehetett a mesterséges üreg. Annak ellenére, hogy a területhez számtalan legenda kapcsolódik, meggyőző bizonyítékokat nem sikerült találni egyik elmélet alátámasztására sem.

Íme a gyönyörű Holdvirág-árok a Kalandos Dunakanyar nevű YouTube-csatorna egyik videójéban:

(Forrás: Wikipedia, Femina)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás