promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez kell egy tökéletes BBQ partihoz!
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hogy mi az, ami egy tökéletes kerti sütögetésről nem hiányozhat? Egy minőségi grill, a friss alapanyagok, na és persze a jó társaság. Ha ezek megvannak, az kiváló alapot jelent, de azért további részletekkel is feldobható egy ilyen esemény. Nézzük!

Hódít a BBQ Magyarországon

A BBQ partik népszerűsége hazánkban folyamatosan nő az utóbbi években. Az emberek egyre inkább érdeklődnek az otthoni grillezés iránt, ami látható a grillezők, grillfűszerek és grillezéshez kapcsolódó termékek növekvő keresletében is. Pontos adatok nincsenek erről a tevékenységről, ám az biztos, hogy az emberek széles körben élvezik a jó időben történő szabadtéri sütögetést és az együtt töltött időt a barátaikkal, családjukkal. Emellett a BBQ partik elterjedtsége a nyári fesztiválokon, rendezvényeken, éttermekben és bisztrókban is növekszik, ami azt mutatja, hogy egyre több ember számára válik kedvelt időtöltéssé a grillen sütés Magyarországon. Ez a nemzetközi szinten imádott program bizony itthon is közönségkedvenc lett.

Mire lesz szükség?

Mivel egyre népszerűbb ez a tevékenyég, egyre többen szeretnék jól csinálni. De mik a legfontosabb alapok ennek eléréséhez? A leglényegesebb elem vitathatatlanul egy jó minőségű grillsütő, amelyen elkészíthetjük a finom ételeket. Ha ez megvan, válasszunk friss alapanyagokat, mint például húsok, zöldségek, gyümölcsök, amelyeket előre elkészíthetünk, pácolhatunk, így a grillezés előtt csak a grillrácsra kell azokat helyezni. A grillezett ételek ízesítése kulcsfontosságú, éppen ezért használjunk olyan fűszereket, amelyek jól illenek az elkészített ételekhez. Bátran kísérletezzünk, mindig próbáljunk ki új fűszerkeverékeket.

A saláták nagyszerű kiegészítők lehetnek a grillezett húsokhoz, így köretként javasolt salátát is készíteni a vendégeknek. Nem kérdés, hogy a jó italok is fontos részei a BBQ partinak: mérjük fel, mire lesz a legnagyobb igény a vendégek körében, majd készítsünk elő néhány hideg üdítőt, söröket, borokat, esetleg frissítő koktélokat. A hideg jelző itt kulcsfontosságú: mivel a legtöbb kerti parti nyáron zajlik, a nagy melegben, különösen az izzó faszén mellett aranyat érhet egy hűsítő ital. Soha ne hagyjuk a vendégeket üres pohárral!

A legfontosabb kiegészítők

Ha a grillezéshez szükséges eszközök és alapanyagok készen állnak, foglalkozhatunk a körítéssel is. Ne felejtsük el előkészíteni az asztalterítőt, az evőeszközöket, a poharakat és a tányérokat a vendégek számára. A jó hangulatú BBQ partihoz emellett általában szükség van megfelelő zenére is, így készítsünk elő egy minden igényt kielégítő lejátszási listát. Ha nem tesszük, rágják majd a fülünket a meghívottak, ebben biztosak lehetünk.

Ha szabadban tervezzük a partit, sok területen fontos szúnyogriasztókkal védekezni, hogy a vendégek nyugodtan élvezhessék az ételeket és a bulit. Végül, de nem utolsósorban pedig egy jó társaság is szükséges a tökéletes kerti sütögetéshez. Hívjunk meg barátokat, családtagokat, akikkel élvezetes és emlékezetes élményeket oszthatunk meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás