promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eljött a te időd, hogy egyedül utazz - vágj bele, mutatjuk mely országok a legalkalmasabbak
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 Az egyedül utazni egy olyan dolog, amit mindenkinek ki kellene próbálni egyszer az életben, de csak nagyon kevesen merik bevállalni. 

Egyedül utazni nem azt jelenti, hogy örökké egyedül maradsz. Az egyedül utazni tökéletes alkalom lehet új emberek megismerésére és új barátokra tehetünk szert az út során, de az sem kizárt, hogy ránk talál a szerelem. De a legjobb találkozás önmagunkkal történhet, amikor kicsit lecsendesedünk és tökéletesen tudunk befelé figyelni.

Ha egy ilyen út mellett döntesz, íme a listája azoknak az országoknak, amelyek a legalkalmasabbak az egyéni utazáshoz:

1. Új-Zéland

Új-Zéland a legjobb azoknak az egyedül utazóknak, akik szeretik a természetet, a túrázást és a kempingezést. Az ország lélegzetelállító panorámát kínál a zöld hegyekre, lenyűgöző gleccserekre és a gyönyörű tavakra.

A turisták körutakat is választhatnak, mely során kisvárosokban tudnak megszállni és ismerkedni a helyiekkel és a kultúrával. Az ország viszonylag könnyen bejárható, így nem számít, ha esetleg nincs, aki útbaigazítson minket.

Azok számára, akik nem akarnak autót bérelni, szuper tömegközlekedési lehetőségek vannak. A helyiek udvariasak és segítőkészek. Új-Zélandon számos programlehetőség kínálkozik, például túrázni az esőerdőben, megmászni a Franz Josef-gleccsert, felfedezni a világító izzóféreg barlangokat,  és kipróbálni egy 134 méteres bungee jumpingot a Queenstown sziklán.

2. Spanyolország

Spanyolországot gyakran a szabad és független utazók országának tartják. A látványosságok és lehetőségek minden típusú túristának élményt nyújtanak, nagyon sokszínű országról beszélünk.

Az ország ízletes konyhát, csodálatos strandokat, gyönyörű tájat és túrázást, lenyűgöző építészetet, múzeumot, túrát és még sok mást kínál.

A spanyolok nagyon kedvesek és barátságosak, így a turisták bármikor segítséget kérhetnek. Spanyolország a turisták körében is kedvelt célpont, így nagy az esély arra, hogy más utazókkal találkozzunk. A nagyobb városokba való utazás könnyen kivitelezhető vonattal és busszal, így az országon belül is könnyű utazni.

3. Thaiföld

Ha egyéni utazást keresünk, amely egyedül kezdődik, és új barátok tucatjával végződik, akkor Thaiföld a legjobb úti cél. Thaiföld már régóta a fiatal hátizsákos turisták első számú célpontja. Ez annak köszönhető, hogy az ország megfizethető konyhával, könnyű navigációval és barátságos, angolul beszélő emberekkel rendelkezik.

Szállókban foglalva a turisták pillanatok alatt új barátokat szerezhetnek. A turisták és a helyiek barátságos légköre otthonossá teszi Thaiföldet, még akkor is, ha csak néhány napunk van ott.

4. Japán

Ha aggódsz a biztonságod miatt, Japán lehet a tökéletes ország számodra az egyedül utazáshoz. Az országban nagyon alacsony a bûnözési ráta, és kiválóan alkalmas turisztikai célokból.

Japán a világ egyik legtisztább és legszervezettebb országa, a legtöbb japán nagyon udvarias. Ha ideges vagy az egyedül utazás miatt, Japán a tökéletes első választás.

Japánban szuper közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésedre, amelyek bárhová eljuttatnak az országon belül. Ha a turisták nem ismerik a Hostels koncepciót, vannak kapszulaszállók, amelyek nagyon elterjedtek Japánban. Ez egy tál alakú szállodai szoba, amely viszonylag alacsony áron ad lehetőséget a privát szférára.

5. Costa Rica

Costa Rica a világ legboldogabb országaként az első helyen áll. Az országban magas a várható élettartam és az emberek általános jóléte. A turisták szabadidejüket szabadtéri tevékenységekkel töltik, mint például az erdei túrázás, vízesések megtekintése, szörfözés és egész napos pihenés a tengerparton. A helyiek vidámak, és szívesen látnak minden turistát, beleértve az egyedül utazókat is, akik tárt karokkal várnak és meleg vendégszeretettel.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás