promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkóstoltatták a hamburgert afrikai „vademberekkel”, akik döbbenetes dolgot mondtak róla
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez a legtermészetesebb élelem.

A hamburger a gyorséttermek kínálatának elmaradhatatlan része. Gyakran a junk food kategóriába sorolják, pedig elvileg nincs benne semmi különös, a félbevágott zsömlébe húspogácsa, sajt, szósz és zöldségek kerülnek.

Jó ideje keringenek azonban elrettentő felvételek arról, hogyan őrzik meg a sokak által kedvelt hambik a „frissességüket” akár évek múltán is. Feltehetőleg a bennük lévő, nagyobb mennyiségű tartósítószer miatt, amely hosszú távon biztosan nem egészséges.

A modern nyugati világ azonban él-hal ezért a laktató kajáért, emiatt volt különösen érdekes az a közelmúltban elvégzett kísérlet, amelyben új szemszögből próbálták megközelíteni a hamburgert. Egy olyan afrikai törzs tagjaival kóstoltatták meg, amely eddig csak elvétve találkozott a civilizáció „áldásaival”.

Néhány zanzibári maszájról volt szó, akik – sok társukkal ellentétben – nem szegődtek a turisták szórakoztatására. Ragaszkodnak a hagyományaikhoz, ezért elsősorban nyers hússal és tejjel, mézzel és marhavérrel táplálkoznak.

Most azonban egy marhahúsos-sajtos szendvicset adtak nekik, és igazából azt sem tudták, hogyan fogjanak neki a kissé összetett ételnek. Aki evett már hamburgert, az nem csodálkozik rajta, hogy a hozzávalók fele a földön végezte a maszájoknál is, képtelenek voltak normálisan egyben tartani a szendvicset.

„Nagy száj kell ahhoz, hogy megegyük”

– állapították meg végül, de alapvetően ízlett nekik a „civilizált” csemege.

„Olyan íze van, mint a tehén szívének”

– mondott az egyik afrikai olyan hasonlatot, amit sokan alighanem hallani sem szerettünk volna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás