promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jól megvezették a magyarokat, több évtizedes titok derült ki a Sport Szelet legendás reklámjáról
Borítókép:  Youtube
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 90-es években kapott egy olyan televíziós reklámot a magyar emberek kedvenc csokija, a Sport Szelet, melyre még ma is örömmel emlékezünk vissza.

A második világháború után, a még igencsak letisztázatlan politikai erőviszonyok ellenére is elkerülhetetlenné vált a magyar gasztroipar fejlesztése. Az illetékesek rájöttek, hogy a magyar embernek is igénye van, igénye lesz az olyan finomságokra, mint nyugaton élő embertársainak. Sajnos a történelem végül megmutatta, hogy hazánknak a keleti blokk felé kellett igazodnia, ám az élelmiszergyártás a szemellenzős hozzáállás ellenére is büszkén előrelendült.

Rengeteg terméket kísérleteztek ki, melyek közül több-kevesebb még ma is megtalálható az üzletek polcain. Sok harapni-, vagy innivaló időként a feledés homályába merül, aztán egy lelkes gyártó megszerzi licenszét, és újra a nagyvilág elé tárja.

Azonban a nagy túlélők egyike a még ma is nagyon népszerű Sport Szelet.

Az 1953. nyarán piacra dobott csokoládé alig-alig változott az alap verziót illetően. Csomagolásáról csak a legendás sportoló, Szécsényi József diszkoszvető stilizált alakja tűnt el, a lényeg megmaradt: az ezüstfóliába burkolt, két oldalán étcsokiba mártott, rumos-kakaós készítmény.

Az egykori állami gyártót a rendszerváltás utáni években továbbértékesítették, előbb a Kraft Foods vette meg, majd annak jogutódja, a Mondeléz vette át. 

Ma már tucatnyi változatát kóstolhatjuk meg a nagy kedvencnek, lévén megtalálhatjuk XL és XXL-méretben, Ziccerként, sőt az elmúlt években felkarolták a szintén legendás kávés finomságot, a Kapucínert is. A legnépszerűbb természetesen még mindig az idén már hetven esztendős eredeti formátum, amely még a kilencvenes évek elején is gyakorlatilag az egyetlen képviselője volt a márkának.

Akkor is, amikor a Kraft megszerezte egy svéd/norvég csokoládé reklámját, lényegében egy az egyben felhasználva azt: a Sport Szeletet a legendás raszta karakter kezébe montírozták, az általa valójában fogyasztott Japp helyett.

Amelyről érdekesség, hogy nem is volt annyira találó, mert inkább egy karamellás édességre, inkább Marsra emlékeztetett. A Sport Szelet rumos termékként valóban jóval inkább összhangban volt a jamaikai stílusjegyekkel. Talán ennek is volt köszönhető, hogy sokan sokáig hittek benne, hogy kedvencük nem is Magyarországon, hanem a távoli karibi államban készül. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás