promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörny bukkant fel Amerika partjainál, máris pánikolnak az emberek
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyesek szerint a Loch Ness tóban élő lény költözött oda.

A skóciai Loch Ness tó egyike a világ legrejtélyesebb helyeinek. Állítólag egy rettenetes szörny lakik a mélyén, amit több évszázadra visszamenő észlelések tanúsítanak. A szemtanúk beszámolójától eltekintve azonban nincs bizonyíték a Nessie-nek becézett lény létezésére, viszont Skóciának remekül jött az általa keltett hírverés.

Az utóbbi időkben az észlelések mintha megritkultak volna, pedig a modern technológiai vívmányok (elsősorban a mindenkinél ott lévő okostelefon) révén azoknak inkább szaporodniuk kellett volna. Sokan emiatt attól tartanak, hogy Nessie talán hűtlenül elhagyta a Loch Ness tavat, vagy akár egész Skóciát.

Régi feltételezés, hogy a szépséges és titokzatos tó talán valahogyan kapcsolatban állhat a tengerrel, és ez a feltételezett átjáró lehet a magyarázat arra, hogy a szörnynek még a legalaposabb kutatások során sem találták eddig nyomát.

Ezt a teóriát erősíti meg az a hír, hogy nemrégiben egy Nessie-hez hasonló lényt véltek felbukkanni Észak-Karolina partjai mentén, vagyis nem Skócia közelében, hanem az Egyesült Államok keleti részénél, az Atlanti-óceán túlsó felén.

Egy hatalmas, kígyószerű lény hátát látták többen is felbukni a habokból, amelyet a józanabbak fiatal bálnaként, esetleg aligátorként, a kevésbé realistán gondolkodók pedig Nessie-ként azonosítottak.

„A mozgása túlságosan is kecses volt, a fején kitüremkedések látszottak, hátul pedig egy tollszerű valami. Őszintén szólva egyetlen tengeri lényt sem ismerek, amelyre illene ez a leírás”

– mesélte egy megrökönyödött szemtanú. A Facebookon közzétett képek közül néhány itt látható: KLIKK IDE!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás