promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halott emberek miatt változik a tónak a színe - megdöbbentő legenda a színváltó tavakról
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bali élénk kultúrájáról és ijesztő Komodo sárkányairól híres. Amit viszont kevesen tudnak, hogy Balin van egy olyan természeti csoda, amitől eláll a lélegzet.

 

A Kelimutu-hegy három vulkanikus tava különböző színekben pompázik egymás közvetlen szomszédságában. Varázslat jut eszembe először arról, amit ezen a vidéken tapasztalni lehet.

A Kelimutu lényegében egy vulkán, 1639 méter magasan a tengerszint felett. A kelet-indonéziai Flores-szigeten található, és ennek a vulkánnak az érdekessége, hogy három krátertava vulkanikus folyadékkal van tele. Ezek a folyadékok különböző színeket kölcsönöznek a kráter medencéknek. Amikor különböző színeket mondok, akkor nem ugyanazon szín különböző árnyalatait értem - valójában három különböző színt. Jellemzően vörös, kék és zöld színűek, de ami elképesztő, hogy ezek a tavak időszakosan változtatják a színüket. Amit kéknek láttam, az nem sokkal később zöld vagy fekete lett.

Varázslatos, mint említettem.

Az időszaki színváltás a tavak ásványainak és napfényének összetett reakciói. Ez természetesen a tudományos ok. A helyiek azonban úgy vélik, hogy ennek van egy másik, mélyebb és misztikusabb oka.

 Ahogyan azt írtam, a modern tudomány logikus okot ad a három krátertó folyamatosan változó színére, azonban a helyieknek megvan a maguk oka arra, hogy mi is ez a jelenség. 

Úgy vélik, hogy a tavak az eltávozott lelkek szent pihenőhelye. Úgy vélik, hogy attól a kortól függően, amelyben az ember meghal, a lelke belép e tavak egyikébe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás