promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelen valójában a KFC neve? Nagyon sok magyar fog meglepődni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az igazság most is odaát van, hiszen a tengerentúlról kapjuk meg a választ.

A világ egyik legismertebb márkája a KFC, Magyarországon is számtalan vendéglátóhelyük van, de tudjuk-e, hogy pontosan mit jelent ez a mozaikszó, hogy KFC? Valószínűleg sokan gondolkodtak azon már, hogy utánanéznek, de lehet, hogy mindeddig elfelejtettétek, ám most jön a segítség.

A KFC egy igazi popkulturális csillag az Egyesült Államokból, ha a tengerentúlra gondolunk, valószínűleg a top10-es listánkra szinte biztos, hogy felkerülne a KFC a Burger Kinggel és McDonald’s-al egyetemben. Rengeteg filmben is feljön a KFC neve, ha Amerikáról van szó, hiszen az amerikai életérzés egyik igazán meghatározó márkájáról van szó, amely szorosan kötődik a gigantikus méretű autópálya-hálózathoz is.

A KFC-t Harland Davis Sanders ezredes alapította még jó 70 évvel ezelőtt, az ötvenes években. Őt már számtalanszor láthattátok, hiszen ő szerepel a cég logójában is, ő az aranyos, bajuszos bácsi is. A KFC, annyit tesz, hogy Kentucky Fried Chicken (kentuckyi sült csirke), a nagy cég pedig egy benzinkút mögötti kicsiny boltból hódította meg azegész világot.

Sanders ezredesnek meglehetősen kaotikus gyerekkor jutott, majd felnőttként is rengeteg helyen megfordult, míg végre rájött, hogy mivel is szeretne pontosan foglalkozni. Üzemeltetett benzinkutat is, és itt nyitotta első falatozóját is. A különleges receptet pedig édesanyjától tanulta meg még korábban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás