promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudtad? Létezik egy másik nagy fal a kínaitól 8000 kilométerre, de senki nem beszél róla
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kínai nagy falat mindenki ismeri, több mint egy évezreddel ezelőtt épült. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a világ egyik leghosszabb fala valójában Indiában van?

Igen, ez így van. A 15. században épült fal 13 hegycsúcs között helyezkedik el a Rajasthan sivatagában. A nyugat-indiai Radzsasztán tartományban található lenyűgöző építmény a világörökség részét képezi. Annyira jelentős méretei vannak, hogy ez a kínai nagy fal után a második leghosszabb, egybefüggő ősi fal a Földön; ennek ellenére nagyon kevesen tudnak a létezéséről.

A Kumbhalgarh erőd sokáig ismeretlen volt a turistákelőtt, de miután a nyilvánosság előtt is ismerté vált, gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Az erődhöz tartozó várfal a leghosszabb egybefüggő fal a kínai nagy fal után Ázsiában, ezért a helyiek leginkább indiai nagy fal néven emlegetik. A falat a 19. század folyamán még tovább kibővítették, így most 36 kilométer hosszú, és 4,5-7,5 méter között változik a magassága.

A fal a nevét Rana Kumbha uralkodó után kapta, aki 1443-ban építtette azt egy dombon lévő erődítmény elé. A technikai erőssége, hogy még ma is nehéz megközelíteni. A fellegvárba 7 kapun keresztül lehet bejutni, végig védőbástyákkal övezett, valóságos trónként helyezkedik el a hegycsúcson.

A kétszintes erőd belsejében vannak füves területek, szép nyitott udvarok és teraszok is. Vannak még izgalmakat rejtő építmények, mint például a király és a királyné kamrája, az őrtorony, az esővíz tározók, és az ágyú szoba.

 Az erőd legmagasabb pontját Badal Mahalnak hívják, ami ámulatba ejtő kilátással rendelkezik. Ez egy olyan szoba, ahol a király és a királynő búvóhelye volt. A Badal Mahal ablakából olyan érzésed támad, mintha a felhők röpködnének közvetlenül a fejed felett.

Ebből a szobából szinte madártávlatból látszik az Aravalli-hegység, egészen a horizontig kanyarogva, ameddig az ember szeme ellát. Egyes részeken gyönyörű elefántfaragások találhatók.

Ha valamit felvennél a bakancslistádra, ez a hely biztosan az lehetne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás