promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2 milliárd forintot érő aranyat rejthet a 147 éve elsüllyedt hajó, amit végre sikerült megtalálni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az SS Pacific megtalálása lehet az évtized felfedezése.

1875-ben szörnyű tragédia történt Washington mellett, ugyanis összeütközött két hajó, miután az egyik a rossz látási viszonyok miatt azt hitte a másikról, hogy az egy világítótorony. Az SS Pacific sajnos nem bírta ki a balesetet, a hatalmas értékű rakományával együtt elsüllyedt, és közben 325 ember életét követelte. A kincsvadászok az utóbbi 147 évben folyamatosan keresték a roncsokat, de végül csodával határos módon egy történelemkedvelő kutatónak sikerült megtalálnia azokat.

Szinte teljesen a véletlennek köszönhető, hogy rábukkantak az SS Pacific maradványaira, ugyanis egy horgász szenet talált a víz mélyén a baleset feltételezett helyének közelében, egy Jeff Hummel nevű férfi pedig úgy gondolta, hogy az talán az elsüllyedt hajóról való, ezért kielemeztette egy laborban, és végül kiderült, hogy igaza volt. Rögtön el is kezdődtek a komolyabb vizsgálatok a környéken, így szép lassan, apránként sikerült megtalálni a keresett hajóroncsot.

Az SS Pacific állítólag 5 millió dollárnyi, vagyis nagyjából 2 milliárd forintnyi aranyat is vitt a fedélzetén, így minden bizonnyal még mindig ott pihen a kincs, ami csak arra vár, hogy valaki kiemelje a vízből – erre azonban még várni kell, ugyanis állítólag évekbe telhet, amíg sikerül sértetlenül a felszínre hozni a hajóroncsot, illetve a rakományt.

A megtalálónak, illetve a mellette álló szervezetnek az a terve, hogy a kincs egy részéből az áldozatok leszármazottainak adnak egy kis pénzt, a többit pedig kiállítják egy múzeumban, hogy mindenki megcsodálhassa az SS Pacific egyelőre titkos helyen lévő maradványait – érthető, hiszen könnyen lehet, hogy ez konkrétan az évtized felfedezése.

Itt lehet megnézni egy videót az SS Pacific megtalálásáról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás