Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A látvány leírhatatlan – vérvörösen izzik a világ legbizarabb tava

A látvány leírhatatlan – vérvörösen izzik a világ legbizarabb tava

Gasztro & Tourism

A látvány leírhatatlan – vérvörösen izzik a világ legbizarabb tava

Gasztro & Tourism

Biro Klara 06:06

Panjin Kína Liaoning tartományában található, körülbelül hat órás autóútra Pekingtől, ahol a világon egyedülálló látványban lehet részünk, ugyanis itt található a lenyűgöző Red Beach, az élénk vörös strand. 

A régió a világ egyik legnagyobb vízi élőhelyén található, amely varázslatosan gyönyörű piros színben pompázik minden ősszel. És ebben semmi varázslat vagy mesterséges közrejátszás nincs, csak pusztán a természet alkotta csoda.  Minden éveben pirosra vált a víz, mivel az ott lévő élőlények nagy mennyiségű sóoldatot képesek elnyelni. Ahogy felszívják a környező tenger sós vizét, bíborszínűvé változnak.

A tavasz folyamán a színkavalkád zöld árnyalatként kezdődik, de a nyár folyamán fokozatosan megváltoztatja a színét, ősszel pedig mélyvörös árnyalattá változik.

Minden ősszel rengeteg turista özönlik a régióba, hogy saját szemével lássa azt, ami képről szinte felfoghatatlan. A Red Beach mellett a régió 260 madárfajnak ad otthont, és az ott termelt rizsről és bambuszrügyről is híres.

Panjin busszal vagy vonattal érhető el, attól függően, hogy hol tartózkodunk Kínán belül. Kijelölt útvonalon lehet megközelíteni a védett helyet és bizony az sem mindegy, mikor tesszük ezt, fontos az időzítés. A legjobb alkalom a gyönyörű strand megtekintésére októberben van. Ha túl korán megyünk, a tó nem lesz olyan piros, és ha túl későn, akkor lehet, hogy az már elpusztultak.

@travistravisco China’s best kept secret #redbeach #redbeachchina #visitchina #traveltiktok #travelbucketlist #mustvisitplaces #mustvisit ♬ original sound - travis | for travel creators

Borítókép: Profimedia- illusztráció