promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtély és tragédia - babák lógnak a fákról a világ egyik legkísértetiesebb és legtragikusabb szigetén
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mexikóváros utolsó azték helyszínén, horrorisztikus látvány fogadja az oda tévedőket.

Mexikóváros utolsó azték helyszínén horrorisztikus látvány fogadja az oda tévedőket.

Forrás: Profimedia

Ha őszinték akarunk lenni, felnőtt korban igencsak félelmetesek tudnak lenni a gyerekek kedvenc játékai, a babák. Sok horrorfilmnek is ad alapot a téma, ahol gonosz erők szállják meg a babákat, amik legyilkolják az embereket. Mit szólnál hozzá, ha rémálmaid vagy a horrorfilmek valósággá válnának és éjszaka egy erdő mélyén mindenhol rothadó babákat találnál fákra felakasztva? Mexikóvárosba ne menj, ha már ettől a mondattól is kirázott a hideg, ugyanis, egyetlen hektáron három elhagyatott kunyhó és pusztuló babák tömege van, amit a Babák szigetének hívnak. A helyiek esküsznek arra, hogy szellemeket látnak és árnyakat hallanak suttogni ezen a helyen, amiről úgy vélik a helyiek, hogy átkozott.

A Babák szigete évszázadokon át az eltűnések epicentruma volt.

A legérdekesebb tény a Babák szigetéről, hogy konkrétan Mexikóváros városhatárán belül található, pedig Mexikóváros a világ egyik legnagyobb metropolisza.

De hogy kerültek oda a babák és mi célt szolgálnak?

Miután az aztékokat legyőzték a spanyolok (1591- 1521), egy Lauro nevű férfi egy fából készült, lapos fenekű csónak segítségével a hírhedt Babák szigetére evezett, ahol úgy nyilatkozott, hogy olyan tiszta a víz, hogy a fenekére le lehet látni. Így találta meg az 1950-es években Julian Santana Barrera egy fiatal lány holttestét a vízi alján a Babák szigeténél.

A lány a nővérével vagy a barátaival úszott, de az áramlat elvitte, és megfulladt.

Forrás: Profimedia 

Miután megtalálták a holttestet úgy érezték, hogy a lány lelke háborog, és szelleme a bánatban él és kísért. Az eset után Julianus kísérteteket kezdett látni, és egy nap arra ébredt, hogy minden termése elpusztult. Sok mindent megpróbált, hogy helyre hozza a termést, de kezdte úgy érezni, hogy a lány szelleme teszi azt tönkre. Barrera oltárt épített egyszobás házában azon a szigeten, ahol feleségével élt, remélve, hogy megnyugtatja a szellemet és ezáltal megvédi a termést.

De a szellem még mindig jött - mondta Santna. "Ezért elkezdett babákat gyűjteni, hogy megvédje magát a szellemtől."

A következő fél évszázadban Barrera több mint 1,000 babát gyűjtött össze - néhányat a környék fővárosának kukáiból, másokat szomszédok és látogatók ajándékoztak neki. A babák azóta is ott vannak, elrohadva, lefejezve és nagyon ijesztő látványt nyújtanak. Mindannyian még mindig ott vannak, pusztulnak, néha lefejezettek és valóban hátborzongatóak. Bárhová nézel, koszos babák lógnak a fákról, épületekhez és más szerkezetekhez szegezve.

Barrera szívrohamban halt meg ugyanazon a helyen, ahol megtalálta a lány testét. Azt mondják a "A lány szelleme odajött hozzá, és a vízbe húzta"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás