Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rejtélyes szikla - minden éjjel visszatér a helyére a kő, bárhova is teszik

Rejtélyes szikla - minden éjjel visszatér a helyére a kő, bárhova is teszik

Gasztro & Tourism

Rejtélyes szikla - minden éjjel visszatér a helyére a kő, bárhova is teszik

Gasztro & Tourism

Biro Klara 14:14

A brit hatóságok az 1950-es években utat építettek Larabangában, egy muzulmán közösségben Ghána északi régiójában, és egy titokzatos követ találtak az építkezés közben az út közepén.

A szikla egy lapos, lekerekített kő, amely asztallaphoz hasonlít, és egy kisebb négyzet alakú kövön ül. Az összkép egy asztal hatását kelti.

A kő misztikus története, hogy az építők odébb tették a követ az útjukból és másnap reggel, mikor visszatértek a munkálatokhoz megdöbbenten tapasztalták, hogy a kő ismét eredeti helyén áll.

A kivitelezők ismét elmozdították a követ, de az újból visszakerült eredeti helyére. Ezt három napig ismételték, amikor már a hatóságokat is bevonták és figyelmeztették őket, hogy a kő "misztikus hatalommal bír". Annyira megrémítette a mászkáló kő a munkásokat, hogy a vállalkozók úgy döntöttek, hogy megváltoztatják az út irányát és kikerülik a követ.

Ma, továbbra is ugyanott áll a kő, ahonnan 70 éve megpróbálták elmozdítani.

A muzulmán faluban lakó vének a követ misztikus kőnek vagy kívánságkőnek nevezték el, és szent tárgyként tekintettek rá.

Sokan szent helyként használják a helyszínt, azt remélve, hogy gyógyulás, termékenység vagy anyagi jólét vár rájuk, ha megérintik a követ. A bennszülöttek örülnek, hogy a legendás sziklát látogatják a hívők, és ezáltal turisztikai helyszínné vált a csoda kő, így terjesztve történelmüket és ami által bevételt tudnak termelni a közösség számára.

@lilmsawkward Mystic stone Larabanga, Ghana #blacktravel #travelbucketlist #blacktravelblogger Travel - Trees and Lucy

Borítókép: youtube.com/ajmal (screenshoot)