promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes szikla - minden éjjel visszatér a helyére a kő, bárhova is teszik
Borítókép:  youtube.com/ajmal (screenshoot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brit hatóságok az 1950-es években utat építettek Larabangában, egy muzulmán közösségben Ghána északi régiójában, és egy titokzatos követ találtak az építkezés közben az út közepén.

A szikla egy lapos, lekerekített kő, amely asztallaphoz hasonlít, és egy kisebb négyzet alakú kövön ül. Az összkép egy asztal hatását kelti.

A kő misztikus története, hogy az építők odébb tették a követ az útjukból és másnap reggel, mikor visszatértek a munkálatokhoz megdöbbenten tapasztalták, hogy a kő ismét eredeti helyén áll.

A kivitelezők ismét elmozdították a követ, de az újból visszakerült eredeti helyére. Ezt három napig ismételték, amikor már a hatóságokat is bevonták és figyelmeztették őket, hogy a kő "misztikus hatalommal bír". Annyira megrémítette a mászkáló kő a munkásokat, hogy a vállalkozók úgy döntöttek, hogy megváltoztatják az út irányát és kikerülik a követ.

Ma, továbbra is ugyanott áll a kő, ahonnan 70 éve megpróbálták elmozdítani.

A muzulmán faluban lakó vének a követ misztikus kőnek vagy kívánságkőnek nevezték el, és szent tárgyként tekintettek rá.

Sokan szent helyként használják a helyszínt, azt remélve, hogy gyógyulás, termékenység vagy anyagi jólét vár rájuk, ha megérintik a követ. A bennszülöttek örülnek, hogy a legendás sziklát látogatják a hívők, és ezáltal turisztikai helyszínné vált a csoda kő, így terjesztve történelmüket és ami által bevételt tudnak termelni a közösség számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás