promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beszívtak a tehenek, szándékosan adtak nekik Marihuánát, de a következményekre senki sem számított
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Környezetvédelmi célból, pazarlás visszaszorítása miatt kender keveréket adtak a teheneknek, nem sült el jól.

Évente egyre több kendert termesztenek azért, hogy kannabidiolban (CBD) gazdag növényi anyagokat állítsanak elő gyógyszerekhez és egyéb termékekhez. A növény nagy részét kidobják, ezért szakértők azt javasolták, hogy állati takarmányként használják fel a pazarlás elkerülése érdekében. De senki sem tudta, milyen hatása lehet az állatokra, mivel a kenderben lévő pszichoaktív vegyületek szintje viszonylag magas.

Nincs birtokunkban információ, hogy a kannabinoidok egészségre gyakorolt ​​hatása milyen. Robert Pieper élelmiszerlánc-biztonsági szakértő és munkatársai kísérletezni kezdtek teheneken, hogy milyen élettani hatást gyakorol a kenderkeverék a tehenekre. Két csoportra osztotta a teheneket, és hat napig etette őket. Egyiknek alacsony kannabinoid tartalmú keveréket adott, a másik csoportnak magasabb tartalmút.

Az állatok pár nap után furcsán kezdtek viselkedni, légzésük és pulzusuk lecsökkent, folyt a nyáluk és az orruk, álmosak és bágyadtak voltak, szemük vörösben játszott.

Sajnos pár nap múlva már az étvágyuk is lecsökkent és apadt a tejük. Két nap után már múlni kezdtek a tünetek. Nem bizonyított, hogy a zsírosabb tartalmú kenderkeverék táp az oka vagy a kannabionid tartalom, de tény, hogy jó hatással nem volt az állatokra az új táp, sőt a tejükben is megjelent az anyag.

Még semmi biztosat nem tudnak a szakértők sem, hogy a reggeli kávénkhoz adott tejtől betéphetünk-e, de a kísérleteket folytatják, amit lehet a tehenek nem is annyira bánnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás