promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
140 évig eltűntnek hitték, de most mégis sikerült lencsevégre kapni a világ egyik legritkább madarát
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen felfedezés történt Pápua Új-Guineában, 140 éve nem volt erre példa.

Sajnos egy olyan világban élünk, amiben egyre több állat kerül a kihalás szélére. Akármennyire próbálkoznak a nemzetközi állatvédő egyesületek, nem mindig tudnak segíteni a veszélyeztetett állatokon, így előbb-utóbb olyan fajoktól is el kell búcsúznunk, amik manapság még természetesnek számítanak – de talán egy nap, egy év, egy évtized, egy évszázad múlva már csak emlékek maradnak.

Most viszont kivételesen egy óriási örömhírről kell beszámolnunk ezzel kapcsolatban, ugyanis egy olyan, elképesztően ritka madarat találtak a minap Pápua Új-Guineában, amit már 140 éve eltűntnek/kihaltnak hittek a szakértők – egészen addig, amíg nem kaptak egy fülest egy helyi vadásztól, aki azt állította, hogy látta, illetve hallotta is a hivatalosan legutoljára 1882-ben dokumentált állatot.

Egy egész komoly, nemzetközi kutatócsoport csődült a helyre, ahol állítólag látták a madarat. Hosszú ideig próbálkoztak azzal, hogy megörökítsék, különböző helyekre rejtettek kamerákat és folyamatosan figyeltek, végül pedig szerencsével jártak: sikerült felvételt készíteni a 140 éve nem dokumentált fekete nyakú fácángalambról – ez pedig alsó hangon is az év felfedezésének számít.

A szakértők érthető módon szinte csodaként élték meg a felfedezést, hiszen sokan álmukban sem gondolták volna, hogy valamikor is látnak egy élő fekete nyakú fácángalambot. Természetesen nem bolygatták meg az élőhelyét, hiszen az a céljuk, hogy megvédjék ezt a hihetetlenül ritka fajt, és mindent megtegyenek azért, hogy megmaradjon az utókornak.

Itt lehet megnézni a fekete nyakú fácángalambot:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás