promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rácz Jenő belebetegedett volna, ha nem kapja meg a Michelin-csillagot
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészséges önbizalom az mindig pozitívum.

Rácz Jenő pont az a személy, aki igencsak a szélsőség skáláján mozog, és mégsem mondanád meg, hogy az emberek többsége most szívből gyűlöli vagy szereti-e. A Konyhafőnökben alakított szerepe alapján is olyan személynek tűnik, aki kőkeményen megmondja a kritikát és oly mindegy, hogy milyen versenyző áll előtte.

Általában, kivétel egy-két műsor és közösségi média, Jenő hihetetlen tudatossággal építgeti a karrierjét és ez a minap lévő RTL Reggeli adásából is kiderült. A séfek séfe ugyanis vendég volt a csatornán, ahol arról beszélt többek között, hogy két étterme is az elmúlt napokban Michelin-csillagot kapott: a Restaurant Rumour és a Costes Étterem.

Már az újonnan érkező exhíradós Szabados Ági kérdezte Pimasz Úrral a séfet a beszélgetés elején arról, hogy mégis hogyan is működik egy ilyen gála:

„A díjátadóra körülbelül olyan pár héttel előtte, de jó esetben egy hónappal előtte meghívják a séfeket. Azokat a séfeket, akik a Guideban, vagyis a könyvben fognak szerepelni és már nagyon vártuk. Viszont alapvetően még nem kaptunk meghívót az utolsó két hétig, szóval úgy voltam vele, hogy hűha, lehet itt baj lesz. De aztán megjött a meghívó, s nagyon megörültem neki”

Pimasz Úr, vagyis Papp Gergő baj szóra felfigyelt és érdeklődve kérdezte, hogy egy séf, ha egy ilyen magas kitüntetést nem kap meg, akkor úgy érzi, hogy valami baj van? Erre mondta el őszintén Jenő azt, hogy

„Én azt gondolom, hogy igazából hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számítottam volna rá, vagy nem kerestem volna azt a lehetőséget. Mivel mi mindannyian, az egész csapat nagyon keményen dolgozott. De nekem azért volt fontos végülis, hogy létrejöjjön a csillag, mert én vagyok kvázi az az egyetlen séf, aki külföldről jött és külföldről szerzett csillaggal jött haza, így nekem fontos volt az, hogy Magyarországon is tudjak teljesíteni”

Kiemelte, hogy egyébként számított az elismerésre:

„...és ne az legyen, hogy egy messziről jött ember mond bármit. Hihetetlen fontos volt a számomra, hogy itthon is letegyem a névjegyemet"

Kihangsúlyozta, hogyha nem kapják meg a csillagot, akkor az egészbe belebetegett volna, mivel a csapataival rengeteget dolgoztak érte. Emellett még beszélt arról is, hogy igazából semmiféle változás nem történt, hiszen ugyanazt az ételt főződ a Michelin-csillag előtt és utána is, tehát mindig hozod azt a szintet, amit elvársz magadtól. Elmesélte Gergő kérdésére, hogy igazából nem lehet tudni, kik azok, akik véleményeznek, mert soha nem fedik fel magukat, így csak a megérzéseikre tudnak hagyatkozni, de viccesen hozzátette Jenő, hogy

mindig mindennap van egy olyan személy, aki gyanús egy picit. De minden este van egy olyan vendég, akiről az elején azt gondoljuk, hogy na, ő Michelin-csillagos zsűri?

S bár nem hisz a horoszkópokban, de abban igen, hogy mérlegként az igaz rá, hogy ilyen szempontból, pont amikor már totál elveszíti az egyensúlyt, akkor visszajön és 

most azt érzem, hogy kicsit vissza kell fognom magam, mert baj lehet.

Jelenleg egy aktív időszak van mögötte, hiszen az őszi rengeteg munka mellett házat újított fel, elköltözött a családjával, ráadásul már a kislánya is megszületett és fizikai jelek is mutatkoztak már a túlterheltségnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás