promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: elképesztő sasszemed van, azonnal felismered, melyik európai főváros van a képen? 10-ből 8 magyar már a második kérdésnél elbukik
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

10-ből 10 pontot nagyon nehéz lesz szerezni, valóban?

Vajon tényleg annyira könnyű felismerni egy-egy európai fővárost? Ezek a városok tényleg annyira a retinánkba égtek leghíresebb épületeik útján, amelyek gyakran feltűnnek reklámokban és filmekben is? Azonnal tudjuk, hol járunk, ha ikonikus építményeket látunk? Mint például Magyarországról a Halászbástya, ezt a világ szinte minden pontján könnyen felismerik már? Meglehet, viszont mostani földrajzi kvízünkben elsősorban olyan képeket hoztunk, amelyeken nem az országok abszolút leglátványosabb épületei vannak, hanem egy kicsit hátrébb megyünk a büszkeségek rangsorában.

De persze ez nem az jelenti, hogy érdektelen épületekről lesz szó, amelyek bárhol láthatóak lehetnek az öreg kontinensen, hiszen olyan fotókat hoztunk, amelyek egy pöppet kevésbé ismertek, vagy éppen olyan helyzetből fényképezték őket, hogy bizony könnyen összekeverhetők lesznek más fővárosok büszkeségeivel.

Korábbi földrajzi kvízeink:

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás