A hamuval lett egyenlő egy három Michelin-csillagos étterem
Olvass tovább...
Volt nagy öröm az idei Michelin-gálán, ahol nagyjából mindenki könnyeket hullajtott vagy a boldogságtól, vagy a csalódottságtól. Nagy hír továbbá az is, hogy Magyarország egészéről most először jelentettek meg először étteremkalauzt, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.
Rácz-Gyuricza Dóra Instagramjából derült ki, hogy a Rumour-t, Rácz Jenő séf éttermét Michelin-csillaggal tüntették ki; az izgalom - és természetesen az öröm is - a tetőfokára hágott csütörtök este a Budapesti díjátadón.
Mindez azért nagy ügy, mert az étterem megnyitása óta még három év sem telt el, ennek fényében pedig még nagyobb az öröm. Az éttermet egyébként 2020-ban tervezte megnyitni a séf, azonban ez nem sikerült. Ennek kapcsán Rácz Jenő úgy nyilatkozott a 2021-es nyitás idején:
„Nagyon nagy érvágás volt, amikor tavaly nyitottunk volna, de mindent vissza kellett mondani a nyitás napján. A foglalásokat egyesével kellett lemondani, és a foglalókat visszautalni. Ez egy olyan pillanata volt az életemnek, amire mindenképpen emlékezni fogok. Mélyre ment ez az ütés”
Ennek ellenére most hatalmas sikert aratott az étterem. Akkor arról is beszélt, hogy a Rumour után is vannak tervei, ami azt jelenti, hogy az ország egyik legnagyobb - és valószínűleg a leghíresebb séfje - még tartogat néhány ötletet a tarsolyában. Visszatérve a csütörtöki eseményhez, az MTI tudósítása alapján már azt is lehet tudni, hogy Michelin csillagot kapott a 42 Éterem (Esztergom, séf: Barna Ádám), a Bábel (séf: Kaszás Kornél), a Borkonyha Wine Kitchen (séf: Sárközi Ákos), a Costes (séf: Koppány Levente), az Essencia (séf: Tiago Sabarigo), a Rumour (séf: Rácz Jenő), és a SALT (séf: Tóth Szilárd).
Olvass tovább...
Két Michelin-csillagot kapott a Platán, amely Tatán található (séf: Pesti István), és a Stand (séf: Széll Tamás, Szulló Szabina).