promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Horrorisztikus látvány: fekete dobozok lepték el az ezer méteres sziklafalat
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Északkelet-Kínában található a világ legextrémebb méhkas-rezervátuma. A Shennongjia erdészeti rezervátumban több száz méhkas lóg 1200 méteres tengerszint feletti magasságban, a Muyu faluhoz közeli Guanmen hegyen.

A régióban őshonos ázsiai mézelő méhek Közép-Kína egész területén megtalálhatók. Az ázsiai mézelőméh-kolóniák azonban drámaian megfogyatkoztak, és sajnos Észak- és Északkelet-Kína méhei pedig már kis is haltak.

A helyi Muyu méhészei keményen dolgoznak azon, hogy életben tartsák őket, a meredek helyeket pedig úgy választották ki, hogy a vadon élő méhek természetes élőhelyét utánozzák. Erőfeszítéseik egyik célja, hogy a Shennongjia erdészeti rezervátumban az ázsiai mézelő méhek állományát gyarapítsák, ezért építették fel ezt a felfoghatatlan óriási építményt. Úgy hozták létre a több száz méhkast, hogy felmásztak a meredek sziklafalra, és oda rögzítették őket. A kézzel készített építményeket a méhek biztonságos menedékének tekintik.

A méhek számának csökkenése világszerte nyugtalanítja a tudósokat a természetes élőhelyek visszaszorulása miatt. A méhek rendkívül fontos feladatot látnak el az élet körforgásában, mégpedig a beporzást. Ez azt jelenti, hogy ökoszisztémánknak szükségük van méhekre. Nekünk szükségünk van a méhekre.

A mézelő méhek élőhelyének megmentése érdekében a Shennongjja erdészeti rezervátumban található Muyu falu lakói 700 méhkaptárt rögzítettek egy sziklafalon, amelyeket kézzel készítettek. A méhkasok csodálatosan néznek ki a Guanmen hegyen, és sok turistát vonzanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás